După ce au fost accesați zeci de milioane de euro din fonduri europene pentru alimentarea cu apă a localităților, apa care curge la robinetele piteștenilor nu prea arată a apă de băut. Numai prin proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş”, s-au cheltuit aproape 100 milioane euro, bani europeni. Proiectul care a fost finanţat de Comisia Europeană, prin Fondul de Coeziune, a inclus oraşele Piteşti, Ştefăneşti şi Costeşti, plus alte opt comune limitrofe Piteștiului și a constat în construirea a patru staţii de clorinare, reabilitarea sau înlocuirea a 35 de km de conducte de aducţiune, opt rezervoare, 11 staţii de pompare a apei și reabilitarea a 177 km de reţele de distribuţie.
În ce priveşte canalizarea, au fost reabilitate 254 de km de reţea şi 115 staţii de pompare, iar 4 staţii de tratare a apei au fost modernizate. Un alt program european de aproape 20 milioane de de euro a fost accesat de Consiliul Județean Argeș pentru “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată”.
Cu toate acestea Piteștiul, ca și celelate localități care au intrat în aceste proiecte, au la ora actuală una din cele mai murdare ape potabile din țară, un lichid maroniu de nebăut, care mai este și extrem de scump. Cu 8 lei pe metru cub, Argeşul se află pe locul şase în clasamentul judeţelor cu cele mai scumpe servicii de furnizare de apă şi canalizare din ţară, după județele Constanţa, Prahova, Bacău, Suceava şi Ilfov.● ecologic