O companie românească specializată în dezvoltarea de software, mindit.io, s-a alăturat Asociaţiei Ecoteca – ONG specializat în managementul deșeurilor, economie circulară și impact climatic – în dezvoltarea proiectului de digitalizare a indicatorilor de mediu din România. Proiectul vizează crearea unei platforme online unde datele de interes public despre mediu sunt ușor accesibile oricărui cetățean interesat.
Nouă platformă va oferi o modalitate facilă de vizualizare a datelor despre mediu la nivel județean (cel puțin în această fază a proiectului), spre beneficiul cercetătorilor, publicului larg, presei și autorităților publice locale. Totodată, accesul va fi deschis tuturor deținătorilor de date care doresc și caută soluții tehnice pentru a le prezenta pe înţelesul tuturor. Astfel, inițiativa propune o abordare centralizată atât din perspectiva prezentării datelor, cât și din cea a construirii unei colecții de date deschise, crowdsourced, de interes comunitar.
Echipa mindit.io a demarat proiectul în noiembrie 2022 și va fi finalizat în martie a.c. Această inițiativă vine în completarea altor direcții de implicare socială ale mindit.io, aflate sub umbrela conceptului Do Good.
„Ne-am alăturat cu bucurie unei inițiative atât de ambițioase și utile precum cea propusă de Ecoteca și le mulțumim încă o dată și colegilor care s-au implicat în acest scop. An de an extindem și dezvoltăm ariile conceptului Do Good, prin care, cu acțiuni mai mici sau mai mari, încercăm să aducem o schimbare în bine în educație, mediu și societate în general“, a declarat Ioana Mangalea, Team Manager
Conceptul Do Good, care a luat naștere odată cu mindit.io, reprezintă un program amplu ce se concentrează pe generarea de impact pentru cauze precum schimbările climatice, bunăstarea, incluziunea, cultura și ajutorarea celor aflați în nevoie. Proiectele Do Good sunt susținute dintr-un buget anual alocat acestei inițiative și sunt gestionate de o echipă ce organizează și/sau se implică volunar în susținerea cauzelor menționate.
Printre inițiativele realizate sub umbrela Do Good se numără plantări de copaci, curățarea plajelor, participări la semimaratoane sau hackatoane în vederea susținerii unor cauze sociale, precum și diverse acțiuni ce implică donații directe către cei aflați în nevoie ori către diverse ONG-uri.• ecologic