Let’s Do It Romania a organizat primul eveniment numit „Ziua Curăţeniei“ în anul 2009. Şi cu toate că numărul total al voluntarilor care au participat la toate ediţiile a depăşit 2.200.000, ei strângând mai mult de 22.700 tone de deşeuri, nu putem spune că situaţia s-a schimbat în bine, deşi acţiunile voluntarilor au fost mediatizate din plin pe toate reţelele sociale şi pe toate posturile importante de televiziune.

Conform organizaţiei, pe 16 septembrie 2023 la „Ziua Curăţeniei“ au participat mai mult de 150.000 de voluntari care s-au înscris pe site-ul Let’s Do It. Dacă la aceştia îi adăugăm şi pe ceilalţi care nu s-au înscris, numărul lor este cu mult mai mare.
Pompieri din Argeş, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din toată ţara, poliţişti din Timişoara şi din Bacău, preoţi din Târgovişte, angajaţi ai Ministerului Mediului, zeci de copii din Ocna Mureş, jandarmi din Tulcea şi mii de alţi oameni, din şcoli, facultăţi, instituţii publice sau private s-au alăturat şi în acest an voluntarilor Let’s Do It Romania.
Într-o ţară atât de frumoasă, dar atât de murdară murdară, cum este România, în care dispreţul cetăţenilor faţă de tot ceea ce înseamnă spaţiu public este unul uriaş, orice acţiune de curăţenie este mai mult decât salutară. Şi nu atât cantităţile de gunoaie care sunt strânse de pe malurile râurilor, din ape, din păduri sau de pe marginea drumurilor naţionale sunt importante, cât semnalul pe care miile de voluntari îl transmit în fiecare an milioanelor de cetăţeni care continuă să arunce gunoaiele în natură.● ecologic