17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  2,1 miliarde euro din fonduri europene pentru Capitală

  Bucureştiul ar putea beneficia de fonduri europene în valoare totală de 2,1 miliarde euro în perioada de programare 2021-2027, iar sumele pentru reabilitarea conductelor de energie termică ar putea fi suplimentate, a declarat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene.

  „Următoarea perioadă de programare este generoasă pentru Bucureşti. Există fonduri europene propuse pentru alocare în valoare de 2,1 miliarde de euro, din care 1,5 miliarde din Fondul European de Dezvoltare Regională, cu contribuţia bugetului de stat şi a bugetelor locale, iar diferenţa de 700 milioane euro din Facilitatea pentru recuperare şi rezilienţă“, a explicat Boloş.

  Cu privire la reţeaua de termoficare, ministrul a spus că urmează să fie încheiat contractul de finanţare pentru reabilitarea a 100 de kilometri reţea de transport energie termică şi s-a propus suplimentarea cu 200 milioane euro din Fondul pentru Rezilienţă şi Recuperare pentru proiectul de 500 milioane euro care prevede reabilitarea şi repararea reţelelor de distribuţie.

  Bucureştiul are în implementare trei proiecte majore: cel de reabilitare a sistemului de termoficare, cel privitor la gestionarea deşeurilor şi cel privind canalizarea, toate însumând un miliard de euro bani europeni. Irina Tomşa

  Newsletter Ecologic