17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Caravana ECOTIC își continuă traseul

  Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor electrice, își continuă vizitele în diverse localități din România. Obiectivul organizatorilor este să transmită unui public cât mai larg mesajul despre importanța colectării separate a deșeurilor electrice.• ECOTIC

  Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice și electronice prin intermediul acestui instrument interactiv îi face pe vizitatori să înțeleagă importanța colectării separate atât prin prisma materialelor reciclabile, cât și a substanțelor periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil pe www.ecotic.ro.

  Prima oprire: Maratonul Olteniei, Râmnicu Vâlcea, 27-28 august

  La invitația CEZ, Caravana ECOTIC a fost prezentă la Maratonul Olteniei din Râmnicu Vâlcea. Caravana a fost amplasată în parcarea hotelului Sofianu. Participanții și spectatorii la maraton au putut vizita muzeul mobil și au putut aduce deșeuri de echipamente electrice, inclusiv becuri și neoane, iar la 2 becuri vechi predate organizatorii au oferit un bec LED nou.

  Caravana ECOTIC la Militari Shopping, București, 2-4 septembrie

  Caravana 2

  ECOTIC împreună cu Militari Shopping au organizat în perioada 2-4 septembrie o acțiune de conștientizare a locuitorilor din zonă pe tema colectării separate a deșeurilor electrice în vederea reciclării. Pe perioada campaniei Caravana ECOTIC a staționat în parcarea centrului comercial, iar cetățenii care au predat deșeuri electrice și electronice au fost recompensați cu premii instant.
  Militari Shopping oferă în permanență clienților săi posibilitatea de a se debarasa de deșeurile electrice mici, de becuri, neoane și baterii uzate depunându-le la recipientul special, amplasat într-una dintre galeriile centrului comercial.
  „Anul acesta începutul de an școlar a fost marcat la Militari Shopping de o serie de evenimente cu tematică educativă. Startul acestor «weekenduri smart», cum le-am numit noi, a fost dat de prezența Caravanei ECOTIC în parcarea centrului comercial. Comunitățile din jur au putut să descopere lumea reciclării deșeurilor electrice într-o manieră interactivă inedită, conștientizând astfel rolul fiecăruia dintre noi la menținerea unui mediu curat. De asemenea, prin atelierele de eco-educație susținute, cei mici au învățat să colecteze deșeurile separat pentru un viitor sustenabil“, a declarat Cristina Melțer, Marketing Manager Militari Shopping.

  Caravana ECOTIC la cea de-a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi de la Brașov

  În perioada 8-11 septembrie ECOTIC a luat parte la Forumul Orașelor Verzi prin expunerea Caravanei în Parcul Nicolae Titulescu. Pe perioada staționării Caravanei ECOTIC, cetățenii au predat deșeuri de aparate electrice care ulterior au fost duse la reciclare, iar copiii au participat la o serie de activități eco-educative.

  Următoarele destinații

  În a doua parte a lunii septembrie Caravana ECOTIC a fost prezentă la ITUPP Bucharest 2022, Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, care a avut loc la Palatul Parlamentului.
  În octombrie Caravana ECOTIC va fi ajunge în orașe precum Bistrița, Baia Mare, Cluj-Napoca, Satu Mare și Iași. Campaniile sunt incluse în acțiunile pe care ECOTIC le desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice (14 octombrie).
  Pentru a fi la curent cu traseul Caravanei din perioada următoare, vă invităm să accesați www.ecotic.ro sau să urmăriți conturile de Facebook și Instagram ale Organizației ECOTIC.

  Newsletter Ecologic