Campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) derulată de Red Point Management Solutions în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, Direcția de Salubritate Sector 3 și Eco Life Style continuă și în 2023. Rezultatele ultimelor 4 luni din anul precedent au fost foarte bune.• Red Point Management Solutions

Locuitorii Capitalei au colectat în patru luni cantități mari de deșeuri electrice, electronice și electrocasnice pe care le-au predat la cele opt centre de reciclare fixe ale Red Point Management Solutions situate în Sectorul 3.
„Pentru obiectele voluminoase sau cantitățile care au depășit 10 kilograme compania noastră a asigurat la cerere transportul direct de la locuințele solicitanților care au sunat la numărul de telefon 0775.262.250“, au declarat reprezentanții Red Point Management Solutions. Potrivit companiei, centrele fixe de reciclare continuă să funcționeze și în acest an de luni până vineri între orele 8:00-15:00 și sâmbăta între orele 8:00- 13:00.
Red Point Management Solutions intenționează să organizeze o nouă tombolă „Reciclezi și câștigi!“ prin care va răsplăti cu premii cetățenii care reciclează deșeuri electronice, electrocasnice și electrice. Vor fi oferite mai multe premii consistente în urma unei extrageri speciale care va avea loc în preajma sărbătorilor pascale. Detaliile tombolei și regulamentul vor fi făcute publice în curând.
Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) conțin substanțe periculoase pentru mediu și sănătate, însă în prezent mai puțin de 20% sunt reciclate corespunzător. Odată ce aceste deșeuri ajung la gropile de gunoi, elementele toxice conținute (plumb, mercur, crom, metale grele, substanțe inflamabile) rămân în aer pe o rază de sute, chiar mii de kilometri. Mai mult, DEEE-urile pot contamina grav solul cu metale grele care rămân mulți ani în pământ.
Studiile efectuate în ultimii ani la nivel mondial arată că prin reciclarea corespunzătoare a unui milion de laptopuri s-ar economisi o cantitate de energie suficientă pentru a alimenta 3.500 de locuințe pe an. Mai mult, la fiecare 10.000 tone deșeuri de computere procesate apar 296 noi locuri de muncă. În plus, aceste deșeuri au un grad de peste 85% reciclare/reutilizare și în urma tratării pot fi recuperate materii prime secundare importante, care pot fi refolosite în industrie.
Prin campania organizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Direcția de Salubritate Sector 3, Red Point Management Solutions își propune să participe și să contribuie activ la protejarea mediului înconjurător și a sănătății populației prin prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generării și gestionării defectuoase a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.