27.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
Mai mult

    Încasările din taxe și contribuții pentru deșeuri au crescut în 2022

    BUGETUL RECTIFICAT de venituri și cheltuieli al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu supus aprobării Guvernului în noiembrie a.c. arată creșteri substanțiale de încasări în primele nouă luni ale anului 2022.
    Cea mai mare creștere (22 milioane lei, +40%) a venit din „contribuția de 2 lei pe kilogram datorată de operatorii economici care introduc pe piața națională bunuri ambalate și care distribuie pentru prima dată pe piața națională ambalaje de desfacere“. A doua cea mai mare sursă de venituri (15 milioane lei) a fost „contribuția de 50 lei pe tonă datorată de unitățile administrativ-teritoriale pentru că nu și-au îndeplinit obiectivul anual de reducere a cantităților de deșeuri eliminate prin depozitare din deșeurile municipale“, a scris cursdeguvernare.ro.
    Contribuția de 2 lei pe kilogram datorată de operatorii economici autorizați pentru preluarea obligațiilor anuale de valorificare a deșeurilor de ambalaje, respectiv de gestionare a anvelopelor uzate, a adus încă 11 milioane lei. În plus, Fondul pentru Mediu a încasat în primele nouă luni ale anului peste 2,21 miliarde lei din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.• Alexandra Popescu

    Newsletter Ecologic