22.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
Mai mult

  11 transporturi cu deşeuri neînregistrate în ROAFM au fost întoarse de la graniţe

  Sursa foto: GNM

  În numai o săptămână, în perioada 2-8 februarie a.c., comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din punctele de trecere a frontierei Borș, Giurgiu și Nădlac au oprit intrarea în țară a 11 transporturi de deşeuri.

  La Bihor, au fost respinse 4 autotrenuri cu aproximativ 54 tone de „ajutoare umanitare“, care de fapt erau deşeuri amestecate de mobilier second-hand, jucării vechi şi deşeuri textile. Transporturile proveneau din Germania și Olanda şi ar fi trebuit să ajungă în județele Sibiu, Maramureș și Brașov. Tot la Bihor a fost respins un transport de 8,7 tone de deșeuri de cupru, bronz, alamă ce provenea din Ungaria și avea ca destinație o societate din București. Motivul respingerii a fost neînregistrarea în Registrul ROAFM a transportului.

  La Giurgiu au fost respinse două transporturi cu aproximativ 40 tone de deșeuri de aluminiu scrap și ambalaje de material plastic. Motivul respingerii a fost lipsa documentelor necesare pentru intrarea în țară Patru transporturi cu aproximativ 82 tone de deșeuri de praf și suspensii de metale neferoase, deșeuri de ambalaje de hârtie și carton, materiale plastice și deșeuri de ambalaje care proveneau din Germania, Ungaria, Marea Britanie şi aveau ca destinatari societăţi comerciale din județele Arad, Brașov și Argeș au fost respinse la Arad. Şi în acest caz, motivul blocării intrării în ţară a acestora a fost neînregistrarea acestor transporturi în Registrul ROAFM.● ecologic

  Newsletter Ecologic