17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Adaptabilitatea, un factor-cheie în implementarea SGR

  „Proiectează bine azi sau trăiește cu consecințele“ este mottoul Reverse Logistics Group (RLG) când face referire la implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR).
  Cu o experiență de peste 20 de ani în sisteme de garanție-returnare, specialiștii RLG au dezvoltat o soluție IT securizată, testată și implementată în Germania, care datorită modularității sale a fost apoi adaptată conform specificațiilor locale în țări ca Scoția sau Canada și poate fi o soluție viabilă pentru provocările din România.

  Adaptat particularităților locale

  Sistemul IT RLG pentru SGR este dezvoltat în baza arhitecturii modalității de colectare a deșeurilor de ambalaje nereutilizabile stabilite în țara de implementare.
  Experiența Reverse Logistics Group în sistemul de garanție-returnare din Germania contribuie major la alegerea celei mai bune variante IT de implementare și la recomandarea unor opțiuni testate de diminuare a potențialelor riscuri cu impact direct asupra eficienței sistemului. De exemplu, proporția dintre colectarea manuală și cea automată are impact în calitatea materialului reciclat, factor ce stabilește valoarea de retur și nu volumul reciclat.

  Soluție integratoare all-in-one pregătită pentru viitor

  Soluția IT dezvoltată de RLG ține cont de toți actorii implicați în Sistemul de Garanție-Returnare, pornind de la infrastructura și logistica specifice României până la momentul implementării, fiind concepută pentru a fi ușor upgradată pentru tehnologii viitoare precum trecerea de la codul EAN la codul QR pentru identificarea și urmărirea produselor.

  Previne frauda prin modularitate și acuratețea datelor

  Platforma IT de la RLG este o soluție modulară care integrează toți actorii în toate etapele procesului și vizează activități precum: crearea și gestionarea bazei de date cu producătorii și comercianții de ambalaje, dezvoltarea și gestionarea logisticii necesare SGR, CRM, gestionarea fluxurilor financiare și managementul documentelor. Toate acestea asigură administratorului SGR o mare acuratețe a datelor, posibilitatea de monitorizare, analiză și raportare în orice stadiu, precum și identificarea situațiilor atipice, ceea ce ajută la descoperirea în timp real, prevenirea și eliminarea eventualelor fraude.
  Soluția RLG permite împărțirea și calcularea precisă a costurilor de proces folosind sistemul de urmărire individuală a ambalajelor de băuturi, iar această monitorizare strictă diminuează semnificativ potențialele pierderi financiare.

  Consultanță

  Prin specialiștii săi, RLG poate oferi consultanță atât comercianților pentru alegerea soluției locale, cât și administratorului SGR pentru gestionarea soluției de ansamblu, astfel încât să se evite problemele deja cunoscute, cu care s-au confruntat țările vestice de la implementarea sistemului până în prezent.

  Despre RLG

  • • Reverse Logistics Group face parte din Grupul Reconomy;
  • • 24 de birouri locale în peste 80 țări din America, Europa și Asia;
  • • 28 de ani experiență în procesele de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate, precum și în sisteme de garanție-returnare;
  • • 2 miliarde euro valoarea activului gestionat pe an;
  • • 14 ani de activitate pe piața românească, în care a creat sistemul logistic și o infrastructură viabilă, cu următoarele rezultate măsurabile:
   – a contribuit la reciclarea a 53.000 tone baterii și acumulatori;
   – a colectat și reciclat 65.000 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice;
   – a dezvoltat 4 centre de colectare și consolidare DEEE și baterii uza-te cu acoperire națională, aflate în județele: Ilfov (comuna Chiajna), Argeș (comuna Mărăcineni), Neamț (orașul Roman) și Hunedoara (orașul Deva).

  Newsletter Ecologic