22.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
Mai mult

  Angajații ANPM au vizitat fabrica de reciclare de la AS Metal

  Sursa foto: ecologic

  O delegație a Agenţiei Naționale pentru Protecţia Mediului (ANPM), condusă de Laurențiu Păștinaru, președintele instituției, a vizitat în data de 12 februarie a.c. compania de reciclare a aluminiului AS Metal. Vizita a reprezentat o oportunitate de schimb de idei și experiență, parteneriatul dintre mediul privat și autorități fiind vital pentru dezvoltarea industriei din România și implementarea cu succes a reglementărilor de mediu.

  Evenimentul a făcut parte din Campania „Reciclatorii României“ organizată de Agenția de știri ecologic și a venit în continuarea vizitei efectuate în data de 28 iunie 2023 de ministrul Mediului, Mircea Fechet, Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Laurenţiu Păştinaru, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Cosmin Teodoru, directorul Direcţiei Deşeuri din MMAP şi Aurelian Dobre, directorul Direcţiei Venituri din Administraţia Fondului pentru Mediu.

  Discuțiile din 12 februarie a.c. au vizat nu atât problemele din domeniu, cât prezentarea procesului tehnologic de producere a aluminiului secundar, a tehnologiei folosite și legătura dintre practică și implementarea de către ANPM a politicilor din domeniul protecţiei mediului. Astfel, atunci când se discută despre anumite operațiuni și de anumite tehnologii, angajații agenției să poată și vizualiza procesul tehnologic.

  Temele abordate au vizat diferențele dintre formă și substanță în zona de deșeuri, standardizările din domeniu, codurile de deșeuri, amprenta de carbon, diferența dintre colectare, valorificare și reciclare, încetarea statutului de deșeu, sistemul de sustenabilitate, raportările ESG și altele.

  Prezentarea făcută de Constantin Apostol, directorul general al companiei AS Metal, a inclus şi o vizită în fabrică, unde angajații ANPM au primit informații cu privire la întreg procesul tehnologic de reciclare a aluminiului. Campania „Reciclatorii României“ va continua și anul acesta cu vizite la alți agenți economici importanți din acest domeniu. ecologic

  Newsletter Ecologic