20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Clotilde Armand promite sisteme de colectare separată
  în Sectorul 1

  Sursa foto: Facebook

  Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe pagina personală de pe Facebook un anunţ prin care informează cetăţenii că le va pune la dispoziţie un sistem ultramodern de colectare separată a deșeurilor.

  „Am lansat aseară (14 iunie – n.r.) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura de atribuire a contractului de furnizare a echipamentelor de colectare separată a deșeurilor a cărui valoare totală estimată este de 183.765.454,16 lei fără TVA. Se vor realiza 940 de puncte de colectare, dintre care 698 de supraterane și 242 subterane, fiecare cu colectare pe 5 fracții: hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, deșeuri reziduale și bio-deșeuri. La acestea se adaugă cele două puncte de colectare subterană instalate deja pe străzile Pajurei nr. 14 și Pajurei nr. 3-5, în cadrul programului pilot“, a scris Clotilde Armand.

  Conform primarului platformele de colectare separată vor avea următoarele dotări: sisteme electronic de acces pentru utilizatorii dedicaţi cu transmiterea datelor la distanţă, sisteme electronice de informare/avertizare a gradului de umplere a containerelor cu transmiterea datelor la distanţă, cipuri de identificare electronică pentru fiecare container, sisteme tip macara pentru ridicarea din subteran a containerelor pentru golire; panouri fotovoltaice pentru alimentarea cu energie electrică a sistemului electronic şi sisteme de supraveghere video.

  Fiecare container subteran va avea capacitatea de 3 mc, iar senzorii și celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deșeuri sunt sau nu amestecate între ele.

  Contractul include şi un centru de monitorizare a datelor şi un sistem de trasabilitate a deşeurilor integrate. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 17 iulie 2023.

  „Îmi doresc ca în cel mai scurt timp posibil să implementăm în Sectorul 1 acest sistem ultramodern de colectare separată a deșeurilor care va corespunde atât legislației europene în domeniu, cât și nevoilor comunității locale“, a mai menţionat primarul Sectorului 1.• ecologic

  Newsletter Ecologic