20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Environ a lansat „Baterel şi Amy te învaţă“, un ghid despre reciclarea corectă a deşeurilor

  Foto: ENVIRON

  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, pe 5 iunie a.c., Asociaţia Environ a lansat în cadrul unui eveniment special organizat la Roaba de Cultură cartea „Baterel şi Amy te învaţă“, un ghid despre colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor adresat în primul rând copiilor, dar care conţine informaţii utile şi pentru părinţi.● ecologic
  ENV 0011
  Sursa foto: ENVIRON

  Cartea este structurată în 12 capitole care abordează subiecte ca istoria reciclării, clasificarea deşeurilor reciclabile şi nereciclabile, modalitatea în care se colectează selectiv corect, de câte ori poate fi reciclat un deşeu şi în ce se poate transforma după reciclare, exerciţii practice, precum şi o serie de recomandări pentru un stil de viaţă mai prietenos cu mediul.

  „În ultimii 14 ani educaţia ecologică a fost un pilon-cheie în activitatea Asociaţiei Environ. După sutele de campanii şi acţiuni de conştientizare pe care le-am organizat, un singur lucru nu s-a schimbat: investiţia noastră constantă în proiectele dedicate educaţiei pentru mediu a tinerei generaţii. Avem convingerea fermă că educaţia ecologică trebuie să facă parte din educaţia pentru viaţă. Obiceiurile şi comportamentele pozitive se învaţă, iar cu cât mai timpuriu, cu atât mai bine. Cu cât devenim mai repede conştienţi că orice gest are impact asupra mediului, cu atât putem schimba mai mult în jurul nostru. Sperăm ca această carte să ajungă în mâinile cât mai multor copii care vor deveni adulţi responsabili şi atenţi cu Planeta“, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociaţiei Environ.

  Un capitol special din carte este cel destinat reciclării în jurul lumii, subiect care stă la baza noului sezon al serialului online „2 minute cu Amy“. Începând din 5 iunie, sâmbăta de la ora 10.00 pe canalul de YouTube Baterel – Eroul Reciclării, Amy îi invită pe cei mici într-o călătorie imaginară pe toate continentele, vrând să afle ce lucruri interesante reciclează oamenii din alte părţi ale lumii: de la orchestra din Paraguay care cântă la instrumente făcute din deşeuri, la tinerii din Franţa care transformă guma de mestecat în roţi de skateboard şi până în satul japonez unde locuitorii sortează deşeurile pe 45 de categorii.

  ENV 0187
  Foto: ENVIRON

  „Trăim vremuri în care tinerii şi copiii în general sunt foarte prezenţi în mediul online, petrec mult timp pe platformele sociale, mulţi dintre ei fiind chiar adevăraţi specialişti în comunicarea pe social media şi trebuie să ne adaptăm astfel încât mesajul nostru să ajungă la ei. În aceste 10 noi episoade ale proiectului «2 minute cu Amy» încercăm să transformăm tehnologia în aliatul nostru în lupta pentru eco-educaţie şi să povestim despre reciclare într-o manieră cât mai atrăgătoare, combinând informaţii care ţin de cultura generală cu lucruri inedite care se întâmplă peste tot în lume şi trucuri pentru reciclare creativă“, a declarat Ana Maria Rădulescu (Amy), manager de proiect Environ. Cartea „Baterel şi Amy te învaţă“ a fost realizată de Asociaţia Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) şi va fi disponibilă gratuit unităţilor de învăţământ participante la campania de educaţie ecologică „Baterel, Eroul Reciclării“ sau tuturor celor interesaţi, la cerere, pe www.magazinbaterel.ro.●

  Newsletter Ecologic