22.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
Mai mult

  Noi condiții de licențiere a OTR-urilor

  Sursa foto: ecologic

  Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor intenționează să introducă în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 5/2015 noi criterii de autorizare a Organizațiilor de Transfer de Responsabilitate din domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
  Conform acestui document aflat deocamdată în stadiul de proiect, „începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru a fi autorizată o organizație care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului de echipamente electrice și electronice (EEE) trebuie ca în anul precedent celui în care se solicită autorizarea să aibă o cotă de piață de cel puțin 5% pentru o categorie de EEE pentru care solicită autorizarea, certificată de Administrația Fondului pentru Mediu“.
  Această condiție de licențiere avantajează marile organizații creează probleme organizațiilor mici și face aproape imposibilă autorizarea unor noi OTR-uri.
  Subfinațarea cronică a sistemului, specula și prețurile uriașe pe care le cer colectorii pentru deșeurile electrice sunt doar câteva din problemele reale cu care se confruntă sistemul de transfer de responsabilitate din România, dar care nu preocupă atât cât ar trebui autoritățile de mediu din țara noastră.• ecologic

  Newsletter Ecologic