23.4 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  O nouă ediție a programului național de eco-educație „Școala Ecoterrienilor“

  ECOTIC și ECOTIC BAT organizează în perioada 23 septembrie 2022 – 10 iulie 2023 cea de-a cincea ediție a campaniei „Școala Ecoterrienilor“, adresată școlilor și viitoarei generații de cetățeni responsabili.
  Proiectul are ca obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate a deșeurilor electrice și electronice, surselor de lumină și bateriilor uzate. Școlile participante se vor axa pe două direcții principale: cea de conștientizare, urmând să organizeze activități de educație ecologică, și respectiv cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane, baterii și acumulatori uzați. Instituțiile de învățământ vor primi câte un set de materiale de informare și educație ecologică și câte un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de tipul celor care fac obiectul programului. Activitățile eco-educative vor avea loc concomitent cu lecțiile de la clasă, putând fi realizate atât în școală cât și online.

  Scoala Ecoterrienilor

  Școlile care vor desfășura lecțiile și/sau activitățile practice și/sau vor colecta deșeuri electrice și electronice sau de baterii vor primi vouchere cadou pentru achiziționarea de articole necesare activităților de învățământ. În plus, organizatorii vor acorda premii celor mai implicați profesori și elevi pentru a-i răsplăti pentru efortul depus în protejarea mediului.
  „Programul «Școala Ecoterrienilor», deja binecunoscut în rândul școlilor din România, contribuie la educația pentru mediu a tinerei generații. Prin acțiuni de eco-educație și de colectare a deșeurilor – în special a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor – încercăm să îi învățăm pe cei mici despre impactul pe care activitățile noastre cotidiene îl au asupra mediului și despre modul în care putem avea grijă de planetă“, a declarat Valentin Negoiță, președintele organizației ECOTIC.
  Peste 350 de școli din toată țara s-au înscris în noua ediție a campaniei „Școala Eco- terrienilor“, dând dovadă că protecția mediului este importantă în formarea copiilor. Regulamentul de desfășurare și mai multe detalii sunt disponibile pe www.ecotic.ro/ scoalaecoterrienilor. ECOTIC

  Newsletter Ecologic