La cea de-a patra ediție a programului național de eco-educație „Școala Ecoterrienilor“ organizat de ECOTIC și ECOTIC BAT au fost înscrise peste 260 de școli din toată țara.• ECOTIC
Cei peste 90.000 de elevi au avut posibilitatea de a învăța despre protecția mediului și colectarea separată a deșeurilor prin lecții teoretice și activități practice şi alături de părinți și profesori s-au implicat activ în colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA).
Programul a îmbinat teoria cu practica astfel încât copiii să poată face primii pași în formarea unor obiceiuri prietenoase cu mediul înconjurător. Organizatorii au trimis școlilor participante 12 lecții video cu un conținut variat pe teme legate de protecția mediului, iar profesorii coordonatori au primit un ghid cu exemple de activități practice pe care le pot desfăşura cu cei mici. Toate școlile au fost dotate cu recipiente de colectare pentru deșeuri electrice, de becuri, neoane, baterii și acumulatori, îndemnând astfel elevii să colecteze separat. Profesorii au susținut peste 500 de lecții și activități practice prin care le-au prezentat elevilor diverse aspecte ale protecției mediului.
Scopul programului „Școala Ecoterrienilor“ este informarea și implicarea elevilor în domeniul protecției mediului înconjurător, copiii fiind cei care pot influența și pot da exemple de comportament corect în comunitate. Organizatorii vor lansa următoarea ediție în toamna acestui an și vor anunța detaliile pe pagina de Facebook a Organizației ECOTIC și pe ecotic.ro.
„Vreau să vă felicit pentru materialele furnizate, care au fost extrem de utile nu numai în realizarea lecțiilor: am valorificat resursele și în cadrul altor lecții din curriculum, atunci când se pliau pe temă. Copiii le-au urmărit cu mult interes, au fost extrem de receptivi și au participat la foarte multe activități legate de mediu în acest an școlar. Vă felicit și sper să continuăm colaborarea și anul viitor“, a declarat în formularul de feedback un profesor participant.
„Proiectul se înscrie în eforturile ECOTIC de a contribui la educarea și conștientizarea viitorilor cetățeni asupra importanței colectării separate a deșeurilor și a protecției mediului. Avem convingerea că lecțiile și activitățile desfășurate în cadrul proiectului îi vor însoți pe elevi de-a lungul vieții, ajutându-i să devină cetățeni responsabili“, a declarat Diana Trifu, responsabilul de comunicare și campanii al Organizației ECOTIC.