30 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
Mai mult

  Servicii de colectare gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice în Constanța

  Constănțenii beneficiază de servicii gratuite de preluare de la domiciliu a echipamentelor electrice uzate și au la dispoziție recipiente de colectare speciale.

  ECOTIC și Vastum Eco vin în sprijinul cetățenilor care doresc să predea corect echipamentele electrice și electronice vechi și/sau stricate punându-le la dispoziție în municipiul Constanța recipiente de colectare și un serviciu gratuit de preluare de la domiciliu sau de la sediul firmei.
  Punctele de colectare din oraș se găsesc la: centrul comercial Tom, centrul comercial Vivo, zona km 4-5 strada Pandurului, zona Abator – strada Portului Nou SR5, zona Casa de Cultură – Piața Balada, zona CET – aleea Albatrosului, zona Delfinariu – Adivin, zona Inel 2 – Cimitirul Turcesc, zona Poarta 6 – strada Viorelelor, zona Tomis 1 – aleea Mălinului, zona Tomis 3 – aleea Cameliei și zona Tomis Nord – Liceul George Călinescu.
  Locuitorii din Cumpăna și Murfatlar au de asemenea la dispoziție recipiente de colectare dedicate, ale căror adrese sunt precizate pe www.vastum.ro.
  Constănțenii pot solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau de la sediul firmei a deșeurilor electrice voluminoase sunând la numărul de telefon 0771.006.485.
  Pentru a încuraja comportamentul responsabil al constănțenilor, ECOTIC și Vastum ECO organizează lunar tombole cu premii. Persoanele care aduc deșeuri electrice la punctele de colectare sau solicită ridicarea de la domiciliu sau de la sediul firmei vor fi înscrise automat la tombola aferentă lunii respective și au șansa de a câștiga brățări de fitness, boxe portabile sau încărcătoare wireless.
  „Vastum Eco promovează conceptul de colectare separată și oferă soluții la îndemâna cetățeanului atât în mediul urban cât și în cel rural. Prin campaniile noastre încurajăm locuitorii din aceste zone să predea selectiv deșeurile care pot fi reciclate – în special cele de echipamente electrice și electronice – și implicit să protejeze mediul înconjurător. În cei patru ani de existență, Vastum Eco și-a atins misiunea prin colectarea a peste 326.000 bucăți de DEEE-uri cu greutatea totală de peste 3.288 tone“, a declarat Ciprian Ianoș, administratorul companiei Vastum Eco.
  Pentru mai multe detalii, accesați www.vastum.ro.• ECOTIC

  Newsletter Ecologic