20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  SGR: primul centru de numărare este aproape gata,
  au mai rămas 16…

  Sursa foto: YouTube

  RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR), a anunțat că va deschide primul din cele 17 centre regionale de numărare și sortare a ambalajelor de băuturi colectate prin SGR. Acest centru, care va fi amplasat în parcul industrial Olympian din comuna Bonțida, județul Cluj, va fi inaugurat în data de 30 noiembrie 2023, în aceeași zi în care întregul Sistem de Garanție-Returnare ar trebui să fie funcțional la nivel național.

  La Bonțida vor fi transportate atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât și cele colectate automat, prin echipamente de tip RVM. Ambalajele din sticlă vor fi numărate, sparte și pregătite pentru reciclare. Ambalajele metalice (aluminiu și oțel), dar și cele din plastic vor fi numărate, sortate și compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare. Compania RetuRO desfășoară, în acest moment, o campanie de recrutare de personal pentru toate cele 17 centre naționale, obiectivul fiind de aproximativ 600 de angajați până în vara anului viitor, dintre care cel puțin 500 vor lucra în centrele de sortare și numărare din întreaga țară.

  Celelalte 16 centre de numărare nu vor fi finalizate prea curând. Administratorul SGR a anunțat printr-un comunicat că „infrastructura SGR va fi dezvoltată treptat, până la jumătatea anului viitor, simultan cu creșterea volumului de ambalaje de băuturi puse pe piață de producători, returnate de consumatori și colectate de comercianți“. ecologic

  Newsletter Ecologic