1.4 C
Bucharest
Friday, December 8, 2023
Mai mult

  Voluntarii Persil și Let’s Do It Romania au umplut peste 1000 de saci cu deșeurile colectate de pe malurile Lacului Bicaz

  Sursa foto: Persil&Lets Do It Romania

  Persil în parteneriat cu Asociația Let’s Do It Romania, au lansat o amplă campanie de curățare a Lacului Bicaz de deșeurile care amenințau frumusețea naturală a unuia dintre cele mai pitorești locuri din România.

  Cu un an în urmă, Persil și-a asumat o promisiune fermă: să curețe deșeuri de pe suprafața și malurile Lacului Bicaz, alături de echipa Let’s Do It Romania. Pentru a contribui la crearea unui mediu înconjurător mai curat, consumatorii au fost implicați direct în campania de protejare a mediului înconjurător demarată de Persil și Let’s Do it Romania. În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2022, fiecare achiziție a unui produs Persil a susținut această inițiativă CSR. În urma campaniei, a fost donată suma de 16.560 euro către Let’s Do It Romania pentru această cauză.

  Aproximativ 338 de voluntari dedicați, cărora li s-au alăturat 40 de angajați ai Henkel România, au strâns deşeurile de pe malurile lacului Bicaz, timp de două zile, pe 16 și 23 septembrie, umplând astfel 1023 de saci. Această inițiativă de curățare a beneficiat de sprijinul autorităților, în special al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și a Administrației Naționale Apele Române. Până la finalul anului 2023 mai sunt planficate și alte acțiuni de curățare a Lacului Bicaz.

  „Cu mândrie și satisfacție, anunțăm că am reușit să îndeplinim angajamentul nostru de a curăța suprafața și malurile Lacului Bicaz de deșeuri din plastic, aluminiu, sticlă. În data de 23 septembrie, evenimentul a început la ora 10:00 și a avut loc cu sprijinul autorităților, în special al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și a Administrației Naționale Apele Române și cu implicarea voluntarilor dedicați, care au muncit neîncetat timp de aproximativ 7 ore, cu o pauză de doar 40 de minute (pentru masa de prânz). Totodată, alături de noi, au participat și încă două organizații de mediu“, a declarat Anamaria Hâncu, co-fondator al Let’s Do It Romania.

  „Scopul nostru a fost clar: să adunăm o cantitate cât mai mare de deșeuri din plastic de pe suprafața și malurile lacului și să restituim acestui loc frumusețea și splendoarea sa naturală. Eforturile susținute ale echipei Henkel, împreună cu voluntarii motivați, au dus la colectarea și eliminarea cu succes a deșeurilor, fiind o demonstrație clară a angajamentului nostru de a construi un viitor mai curat și mai sustenabil pentru toți. Credem cu tărie că am transmis un mesaj puternic și am inspirat mai mulți oameni să se alăture acestei cauze nobile“, a afirmat Carmen Odoroaga-Barbu, Brand Manager Persil.

  Persil este un brand dedicat sustenabilității și inovației. Formula inovatoare Persil conține 92% ingrediente biodegradabile. Acesta ajută și la reducerea consumului de energie datorită eficienței la temperaturi scăzute. De asemenea, toate ambalajele Persil sunt reciclabile atunci când sunt sortate adecvat, iar obiectivul pe care brandul îl urmărește este să crească utilizarea de plastic reciclat în ambalajele lor în următorii ani.• ecologic

  PersilLets Do It Romania site
  Sursa foto: Persil&Lets Do It Romania

  Publicitate

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  Cazul de la Târgșoru Vechi modifică legi și duce la o uriașă criză a gunoaielor în Prahova

  Incidentul din județul Prahova unde comisarii Gărzii Naționale de Mediu au descoperit o rețea de „oameni de afaceri“ care...

  Mai multe articole