20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Alegerile din 2024 şi combaterea schimbărilor climatice

  Sursa foto: IRRI Photos/flickr.com

  În timp ce Europa se pregăteşte deja pentru alegerile de anul viitor, unii analişti politici cred că populismul partidelor şi costurile relativ mari asociate luptei împotriva schimbărilor climatice vor putea pune sub semnul întrebării continuarea aplicării măsurilor din Green Deal. În opinia unor cercetători, printre care şi Josef Aschbacher, directorul general al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), amânarea luării acestor măsuri ar putea costa mult mai mult decât dacă s-ar acţiona imediat.

  „Este clar că schimbările climatice sunt foarte vizibile şi provoacă schimbări cu adevărat imense pe planeta noastră. Iulie a fost luna cu cea mai mare temperatură medie globală înregistrată, iar acest lucru, cu adevărat alarmant, confirmă că schimbările climatice sunt şi vor rămâne cea mai mare ameninţare la adresa planetei noastre şi a umanităţii în deceniile următoare şi că trebuie să facem tot ce putem pentru a atenua efectele“, a declarat Josef Aschbacher, citat de agenţia Reuters.

  Josef Aschbacher a afirmat că în cazul amânării acţiunilor climatice costurile pe termen lung vor fi probabil mult mai mari. „A acţiona acum este mult mai ieftin decât a aştepta ani de zile şi apoi a repara pagubele. Avertizările noastre ar trebui luate în considerarea şi este îngrijorător când vedem că ele nu sunt auzite de decidenţii politici aşa cum ar trebui pentru a ne salva cu adevărat planeta“, a adăugat Aschbacher.● ecologic

  Newsletter Ecologic