Alimente cu mai puține substanțe cancerigene

Comisia Europeană a decis pe 11 august a.c. reducerea ni­ve­lurilor maxime admise de plumb și cad­miu din alimente. Măsura face parte din planul de luptă împotriva can­cerului și se va aplica de la 30 august pen­tru plumb și de la 31 august pentru cadmiu.
Plumbul și cadmiul sunt substanțe cancerigene care ajung în mediu și din surse naturale, dar preponderent din cauza activităților agricole și industriale. Vor trebui să se conformeze cu noul nivel maxim admis la plumb produse ca sarea, mirodeniile și ciupercile sălbatice, iar la cel de cadmiu fructele, legumele, cerealele și semințele oleaginoase, precum și o serie de produse de bază, mai ales cele pentru bebeluși și copii. •Irina Tomșa

Newsletter Ecologic

Primește știrile pe e-mail. Introdu adresa de email și apasă butonul Mă abonez

Newsletter

Primește știrile din site-ul Ecologic direct pe e-mail:

Articole recente:

Regulamentul privind ambalajele (PPWR) a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Mult așteptatul Regulament privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR) a fost publicat pe 22 ianuarie 2025 în Jurnalul...

Newsletter

Primește știrile din site-ul Ecologic direct pe e-mail:

Din aceeași categorie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin acord, acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile.

Privacy Settings saved!
Setările de confidențialitate

Când vizitați orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații pe browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlează-ți aici serviciile personale de cookie-uri.

Aceste cookie-uri ne permit să numărăm vizitele și sursele de trafic, astfel încât să putem măsura și îmbunătăți performanțele site-ului nostru.

  • _ga
  • _gat
  • _gid

Decline all Services
Accept all Services