20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Campania „Natura unui MULŢUMESC“, premieră în centrele comerciale NEPI Rockcastle

  NEPI Rockcastle introduce în premieră pentru întreg lanţul de centre comerciale din România un proiect de colectare selectivă şi administrare a deşeurilor la sursă. Implementarea campaniei de conştientizare şi educare a consumatorilor este realizată în două etape, sub conceptul „Natura unui MULŢUMESC“, adresată atât clienţilor, cât şi retailerilor din centrele comerciale, şi încurajează comportamentul responsabil faţă de mediul înconjurător.

  În prima etapă a proiectului, implementată în centrele comerciale şi zonele exterioare acestora, s-au instalat recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deşeu: hârtie şi carton, plastic şi metal, deşeu menajer. Prin realizarea procesului de colectare selectivă, clienţii centrelor comerciale din grupul NEPI Rockcastle contribuie la diminuarea consumului de energie, reducerea poluării, păstrarea unui mediu curat şi reducerea cantităţilor de deşeuri depozitate.

  În acelaşi timp, centrul comercial Mega Mall a anunţat implementarea tehnologiei BigBelly, soluţie inteligentă pentru reciclare care comunică date în timp real pentru a permite eficientizarea colectării selective. Clienţii Mega Mall vor putea găsi în centrul comercial patru containere de colectare selectivă dotate cu tehnologia BigBelly. Două dintre acestea vor fi utilizate pentru colectarea plasticului, sticlei şi metalului, şi alte două vor fi dedicate deşeurilor din carton şi hârtie.

  În următoarea etapă a proiectului, care va fi lansată în prima parte a anului viitor, în zona de food court a mall-urilor va fi implementat un sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deşeului menajer şi reducerea plasticului, bazat pe regula celor 4R: Refoloseşte, Redu, Reciclează, Repetă!● ecologic

  Newsletter Ecologic