9.5 C
Bucharest
Sunday, December 3, 2023
Mai mult

  Câte ambalaje s-au pus pe piaţă în anul 2022 şi Semestrul I din 2023, cât s-a reciclat şi cum

  Lansarea la sfârşitul lunii noiembrie a Sistemului Garanţie-Returnare va avea efecte în tot sistemul de gestionare a deşeurilor din România. Organizațiile care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorilor (OIREP) vor fi în mod cert afectate, în special cele foarte mari care vor rămâne fără clienţii importanţi. Societăţile de salubrizare vor fi nevoite şi ele să îşi modifice taxele sau tarifele, în condiţiile în care fracţia reciclabilă pe care o colectau până acum, formată în special din doze de aluminiu şi PET-uri, va fi mult mai mică.

  Foarte mulţi dintre cei care lucrează în piaţa deşeurilor reciclabile încearcă să se pregătească pentru impactul pe care SGR îl va avea asupra afacerii lor, în condiţiile în care datele de care dispun sunt nu de puţine ori incorecte sau incomplete. De aceea, vă prezentăm o situaţie oficială referitoare la cantităţile de ambalaje puse pe piaţă pe tipuri de material, cantităţile de deşeuri de ambalaj reciclate, individual sau prin intermediul OIREP, în anul 2022 şi în Semestrul I 2023. .

  Datele sunt obţinute în baza raportărilor contribuabililor prin declaraţiile privind obligaţiile la Fondul pentru Mediu.● Matei Dumitru

  Raspuns AFM ambalaje 1a site
  Raspuns AFM ambalaje 2a site
  Sursa foto: Administraţia Fondului pentru Mediu

  Publicitate

  1 COMENTARIU

  1. S-a elaborat oare, pana in acest moment, la nivel local, regional sau national o harta a fluxurilor de ambalaje reciclabile ? O harta legata de infrastructura, tehnologiile, procesele si capacitatile existente (de la colectare si pana la reprocesare) pentru definirea corecta a fluxulrilor si criteriilor de dezvoltare a acestora ? Nu cred… Dimpotriva, cred ca este multa amestecatura inca !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  A început mascarada premiilor plătite

  Se apropie sărbătorile de iarnă. Şi odată cu ele festivităţile, premierile, galele, diplomele, copăceii, trofeele, statuetele şi sumedenia de...

  Mai multe articole