20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Compania Carrefour România este pregătită pentru pornirea SGR

  Sursa foto: ecologic

  Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, i-a fost prezentat în data de 5 septembrie a.c. un sistem de colectare a deșeurilor din ambalaje de la Carrefour Băneasa, din București. Acesta este doar unul dintre sutele de sisteme pe care Carrefour le-a instalat până acum în toată ţara în cadrul acţiunilor de pregătire pentru demararea la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an a Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR).

  Ministrul Mediului a fost primit de Julien Munch, CEO Carrefour România, care i-a prezentat strategia companiei pentru extinderea și eficientizarea infrastructurii de colectare separată, în contextul operaţionalizării SGR.

  „Aşa cum am anunțat, continui vizitele la marile magazine din România pentru a mă asigura că dispun deja de infrastructura necesară pentru SGR. Astăzi am văzut un nou exemplu pozitiv, sistemul instalat la acest magazin fiind operațional 100% și gata să fie inclus în SGR. M-am bucurat să aflu că lanțul de magazine este pregătit pentru provocarea acestei toamne și sper ca toți ceilalți retaileri să urmeze acest exemplu“, a declarat ministrul Mircea Fechet, care a ţinut să precizeze că „acest sistem nu este al ministerului, al comercianţilor sau al producătorilor, ci este al nostru al tuturor“.● ecologic

  Newsletter Ecologic