23.4 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Derichebourg a realizat un câştig de 412 milioane de euro

  Sursa foto: Uniunea Europeană

  Grupul Derichebourg a înregistrat al doilea cel mai mare câștig (EBITDA) din istoria sa înainte de plata dobânzilor, taxelor, calcularea deprecierii și a amortizării, conform rezultatelor sale financiare pentru prima jumătate a anului fiscal curent, care s-a încheiat la 31 martie.

  În cadrul ședinței consiliului de administrație pentru aprobarea situațiilor financiare, Daniel Derichebourg, președintele consiliului de administrație al Grupului, a evidențiat robustețea rezultatelor afacerii de reciclare, în special prin operațiunile sale de creștere externă, și prin rezultatele obţinute în sectorul de servicii publice. El a salutat, de asemenea, votul favorabil al acţionarilor Grupului Elior care a permis pe 18 aprilie a.c. transferul diviziei Multiservices, oferind astfel Grupului Derichebourg un pachet de 48,3% din Grupul Elior.

  EBITDA recurent din prima jumătate a anului a fost de 179,2 milioane de euro, în scădere cu 21,1% față de anul precedent, în principal din cauza scăderii volumelor și a marjelor unitare și a costurilor în creștere în activitatea de reciclare, în special pentru cheltuielile cu energia, a raportat Derichebourg.

  Grupul Derichebourg a înregistrat pe o perioadă de 12 luni, excluzând Multiservices, venituri din care s-au scăzut cheltuielile de producţie (EBITDA – Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) în valoare de 412 milioane de euro.

  Veniturile consolidate din prima jumătate a anului au fost de 1,8 miliarde de euro, mai mici cu 12,7% față de anul precedent în principal din cauza scăderii cu 13,9% a veniturilor diviziei de reciclare, care a fost compensată parțial de o creștere cu 16% a veniturilor din Serviciile Sectorului Public.

  În divizia de reciclare, volumele de fier vechi au scăzut cu 3,7%. Scăderea afacerii de bază a fost de 15% și 16%, în concordanță cu scăderea producției de oțel pe piețele majore deservite de companie. Prețul fierului vechi a scăzut față de prima jumătate a anului fiscal 2021-2022, perioadă în care a atins niveluri record. Prețul mediu pe tonă al fierului vechi vândut a scăzut cu aproximativ 14%, comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

  P039129 597295 site
  Sursa foto: Uniunea Europeană

  Divizia a vândut cu 3,6% mai puține materiale neferoase în funcție de volum din cauza tendinței de scădere a mediului economic. Prețul tuturor metalelor prelucrate de grup a scăzut brusc față de anul trecut, cu aproximativ 205 euro pe tonă sau 9%.

  Veniturile din Serviciile Sectorului Public însă au crescut cu 16%, ca urmare a mai multor noi contracte semnate și a impactului din prima jumătate de an al contractelor începute anul trecut, inclusiv cele de colectare a deșeurilor pentru cartierele din Paris reînnoite în noi condiții economice în septembrie 2022, contractul de management al centrului de sortare recent pus în funcțiune din Angers, Franța și diverse alte contracte de colectare a deșeurilor.

  După o depreciere de 73,2 milioane de euro în prima jumătate de an, profitul operațional recurent a totalizat 106,1 milioane de euro, în scădere cu 35,2% față de anul precedent.

  Pe termen mediu, Derichebourg se declară convins de rolul și viitorul materiilor prime reciclate vor creşte având în vedere beneficiile pe care acestea le oferă în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră și consumul de energie în comparație cu producția de metal primar. Multiplele proiecte care se așteaptă să se materializeze în Europa în următorii ani pentru transformarea furnalelor în fabrici de oțel electrice care pot consuma deșeuri feroase sunt dovezi care confirmă acest lucru. Urmând să fie puse în funcțiune între 2027 și 2030, aceste proiecte vor genera o cerere suplimentară pentru mai multe milioane tone metrice de deşeuri de fier. Compania a declarat că investește și în tehnologii de ultimă oră pentru a răspunde așteptărilor viitoare ale clienților care doresc să obțină materii prime derivate din reciclare de înaltă calitate.

  În viitorul apropiat, pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina, inflației, creșterii ratelor dobânzilor și întrebărilor legate de situația economică din Europa și Statele Unite, Grupul Derichebourg rămâne încrezător în viitorul activității și modelului său de afaceri, care a i-a permis întotdeauna să crească cota de piață și profitabilitatea. Va continua să-și implementeze planul de dezvoltare a investițiilor pentru a continua să creeze mai multă valoare în timp ce explorează oportunități de noi achiziții.

  În domeniul Serviciilor Sectorului Public, care se bazează pe contracte care permit o anumită predictibilitate a câștigurilor, veniturile sunt de așteptat să crească în continuare, deși mai lent. Se așteaptă ca marjele de profit să rămână stabile, a spus grupul.

  Grupul Derichebourg este prezent în România prin compania Romrecycling.• ecologic

  Newsletter Ecologic