Transporturi de sute de tone de deşeuri au fost întoarse de la frontieră

0

Poliţia de frontieră a interzis intrarea în ţară în data de 19.05.2023 pe la punctele de trecere Borș II și Nădlac II a trei trei automarfare încărcate cu peste 39 tone de deșeuri pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Cele trei TIR-uri, conduse de cetăţeni români transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale textile și echipamente electrice și electronice second hand de la societăți comerciale din Germania, pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul autorizat al reprezentanților Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 39.420 kilograme de deșeuri pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Acţiuni similare s-au derulat în cursul acestei săptămâni și în Punctele de Trecere a Frontierei Petea și Giurgiu, unde pe sensul de intrare în țară poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra a nouă automarfare.

Şoferii transportau deşeuri (textile, electrocasnice second-hand, mobilă şi saltele second-hand, deşeuri de aluminiu şi ceramice), încărcate din Belgia, Germania, Polonia şi Bulgaria şi destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu şi ANPC. Astfel, în urma verificărilor, s-a stabilit că în cele nouă mijloace de transport se afla cantitatea totală de 175.000 kilograme deșeuri.

În toate cazurile autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind returnate expeditorilor.• ecologic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.