2.1 C
Bucharest
Thursday, November 30, 2023
Mai mult

  Deşeurile electronice din Spania vor fi procesate cu ajutorul ISACYCLE™ de la Glencore Technology

  Sursa foto: ecologic

  Glencore Technology va ajuta Atlantic Copper să creeze prima instalație din sudul Europei de recuperare a materialelor din fracțiunile metalice ale deşeurilor electronice. Proiectul „CirCular“ va include tehnologia ISACYLE™ de la Glencore Technology pentru a procesa 60.000 tone pe an de deşeuri electronice și este de așteptat să fie operațional în primul trimestru al anului 2025.

  Potrivit Atlantic Copper, lucrările vor începe în septembrie, iar compania va investi 310 milioane de euro în acest proiect care va face ca Spania să treacă de la o rată de reciclare de aproximativ 50% la 100% a deşeurilor electronice.

  Proiectul bazat pe ISACYCLE™ va recupera, printre alte metale, cupru, aur, argint, platină, paladiu, staniu și nichel din ceea ce Atlantic Copper descrie ca deșeuri de echipamente electrice și electronice sau DEEE.

  Metalele pe care compania le va extrage sunt foarte importante pentru electrificare, tranziția de la combustibilii fosili, decarbonizare și pentru o trecere la utilizarea energiilor regenerabile. O astfel de „exploatare urbană“ este privită ca o completare emergentă a mineritului tradițional pentru a contribui la satisfacerea cererii tot mai mari de cupru a lumii.

  Proiectul are o mare valoare ecologică. În 2019, Spania a generat aproximativ 890.000 tone de DEEE, dintre care doar aproximativ 370.000 de tone au fost gestionate de reciclatori autorizați. Celelalte 520.000 tone de echipamente electrice și electronice dezafectate sunt depozitate în locuințe, ajung la gropi de gunoi sau sunt exportate în țări în care metalele ar putea fi recuperate într-un mod neprietenos pentru mediu.

  Atlantic Copper, principalul producător de cupru din Spania, va folosi tehnologia ISACYCLE™ pentru a devia acest tip de deșeuri de la depozitul de deșeuri și, în schimb, va recupera o valoare semnificativă din acestea.

  Proiectul „CirCular“ este aliniat cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Pactul Verde al UE și cu Planul de Reconstrucție, deoarece cuprul se numără printre materiile prime cheie de care Europa va avea nevoie pentru a atinge obiectivul unei economii durabile, neutre din punct de vedere ecologic.

  Dr. Stanko Nikolic, managerul Glencore Technology pentru pirometalurgie și hidrometalurgie, a declarat că proiectul este de așteptat să fie primul dintre multele care utilizează tehnologia ISACYLE™, care este o evoluție directă a tehnologiei bine cunoscute ISASMELT™.

  „ISACYCLE™ a fost dezvoltat intenționat și s-a dovedit că preia deșeurile reziduale, inclusiv deșeurile electronice, și le transformă în mărfuri care pot fi comercializate. Este o tehnologie foarte scalabilă. Acesta este un proiect care prezintă o unitate industrială de mari dimensiuni. Dar este o tehnologie care funcționează şi la scară mică, ideală pentru utilitățile urbane și companiile de procesare a deșeurilor“, a spus managerul.

  Dr. Nikolic a declarat că ISACYCLE™ poate elimina, la orice scară, depozitarea deșeurilor și poate produce în schimb metale recuperate, o zgură sigură care poate fi folosită ca produs de construcții, energie și gaze curate. „Suntem mândri că putem lucra cu o companie atât de inovatoare precum Atlantic Copper. Ei construiesc o piatră de hotar majoră pentru regiune care va deveni un exemplu pentru alții“, a mai adăugat reprezentantul Glencore Technology.• ecologic

  Publicitate

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  A început mascarada premiilor plătite

  Se apropie sărbătorile de iarnă. Şi odată cu ele festivităţile, premierile, galele, diplomele, copăceii, trofeele, statuetele şi sumedenia de...

  Mai multe articole