0 C
Bucharest
Thursday, November 30, 2023
Mai mult

  Environ şi SNRB încep o nouă ediţie a campaniei
  „România Reciclează“

  Sursa foto: ENVIRON

  În perioada 15 aprilie – 15 noiembrie 2021, Asociaţia Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează o nouă ediţie a campaniei „România Reciclează“, program naţional de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), de baterii şi acumulatori uzaţi (DBA).●

  Campania se derulează în parteneriat cu peste 150 de autorităţi publice locale din toată ţara şi are în vedere organizarea unor ample acţiuni de colectare a aparaturii electrice vechi sau defecte de la populaţie.

  Colectarea deşeurilor se realizează în cadrul punctelor fixe stabilite pentru fiecare localitate în parte sau direct de la domiciliul participanţilor, în baza unei solicitări efectuate la numărul de call center 031.827.0000. Calendarul acţiunilor de colectare şi regulamentul campaniei, ce prevede modul de recompensare a cetăţenilor care predau deşeuri electrice şi baterii uzate, sunt disponibile pe pagina www.romania-recicleaza.ro.

  Aparatele electrice vechi, defecte sau scoase din uz ocupă inutil spaţiul în casă şi constituie un pericol pentru mediul înconjurător şi sănătatea oamenilor. Ajunsă deja la cea de-a şasea ediţie, campania „România Reciclează“ are drept obiective creşterea nivelului de informare, în rândul cetăţenilor, cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor vechi şi încurajarea predării spre reciclare a acestui tip de deşeuri periculoase.

  Primăriile care doresc să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de colectare, indiferent de dimensiunea localităţii, se pot înscrie pe adresa office@environ.ro sau pe site-ul campaniei.

  „Unul din principalele motive pentru care oamenii sunt reticenţi în ceea ce priveşte reciclarea îl reprezintă lipsa punctelor de colectare aflate în proximitatea domiciliului. Proiectul Asociaţiei Environ, „România Reciclează“, a luat naştere din dorinţa de a oferi cetăţenilor o modalitate practică pentru predarea responsabilă a deşeurilor electrice, a bateriilor şi a acumulatorilor uzaţi.

  Cu o informare corectă şi soluţii accesibile, comportamentul oamenilor se schimbă. Ne bazăm pe implicarea primăriilor pentru construirea unui sistem funcţional de colectare, care să încurajeze reformarea modului în care gestionăm deşeurile“, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociaţiei Environ.

  Programul „România Reciclează“, lansat în iunie 2018, face parte din strategia Environ de îndeplinire a obligaţiilor legale de asigurare a colectării deşeurilor electrice de la gospodăriile particulare.

  Zeci de mii de români au predat până acum peste 600.000 kg de aparatură electrică veche şi baterii uzate, contribuind astfel la economisirea a 864 tone de emisii de dioxid de carbon. România, începând cu 2021, şi-a propus să colecteze 65% din deşeurile electrice şi electronice. Toate acţiunile de colectare din cadrul campaniei „România Reciclează“ se realizează cu respectarea măsurilor de protecţie anti-COVID 19. Detalii şi regulament pe www.romania-recicleaza.ro.● ENVIRON

  Publicitate

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  „Deșeurile umanitare“ vin în valuri spre România

  Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au început o amplă serie de controale în vamă, blocând intrarea în țară a...

  Mai multe articole