0 C
Bucharest
Thursday, November 30, 2023
Mai mult

  Gaşca Zurli şi Asociaţia Environ au făcut curăţenie
  în Delta Văcăreşti

  Sursa foto: Environ

  Pe 22 aprilie, de Ziua Internaţională a Pământului, Gaşca Zurli a făcut echipă cu membrii Asociaţiei Environ şi au mers împreună în Parcul Naţional Văcăreşti pentru o acţiune de curăţenie. Delta Văcăreşti, una dintre cele mai bogate arii naturale urbane din Europa, este sufocată de munţi de gunoaie.●
  environ2 193 bun
  Sursa foto: Environ

  În semn de respect faţă de mediul înconjurător şi din dorinţa de a da un exemplu pozitiv celor mici, personajele Zurli s-au transformat în gardienii naturii şi alături de Eroii Reciclării de la Environ – Baterel şi Amy şi un grup de copii de la o şcoală din Capitală – au organizat o acţiune de igienizare a spaţiilor verzi din Delta Văcăreşti.

  Copiii şi părinţii din toată ţara sunt invitaţi să le urmeze exemplul în ceea ce priveşte curăţenia în zonele din apropierea locuinţei, aducându-şi astfel contribuţia la eforturile pentru un mediu mai curat. Ziua Pământului este ocazia perfectă pentru ca oamenii să conştientizeze că planeta are nevoie de ajutor, iar ajutorul se învaţă, responsabilitatea se cultivă încă de la vârste fragede. Orice om, indiferent de vârstă, poate fi supereroul planetei Pământ.

  „Iubim natura mai mult decât orice, iubim Pământul şi respectăm fiecare copac, fiecare crenguţă şi vietate din jurul nostru. Credem că depinde de noi să lăsăm în urma noastră o lume mai bună şi o planetă mai curată. Vrem să fim un model pentru toţi copiii şi, împreună cu partenerii noştri, de Ziua Pământului vrem să facem ceva pentru acest Pământ şi îi invităm pe toţi părinţii să-şi ia de mână copiii, şi acum, mai mult ca oricând, să facă ceva pentru planeta aceasta. Să curăţe un loc, să fie mult mai atenţi la lucrurile pe care le aruncă şi unde le aruncă. Să facem ceva pentru ca planeta asta să se bucure şi ea de noi şi nu doar noi să ne bucurăm de ea“, a declarat Mirela Retegan, fondatoarea Zurli.

  environ3 193 bun
  Sursa foto: Environ

  „Pentru că nu ne naştem cu spirit civic, ci învăţăm în funcţie de ceea ce vedem în jurul nostru, copiii, mai mult decât oricine, au nevoie de modele care să-i încurajeze să respecte şi să protejeze natura. Vestea bună este că atitudinea şi comportamentul ecologic se învaţă, şi cu cât mai de timpuriu, cu atât mai bine. Cu cât mai repede devenim conştienţi că orice gest are impact asupra mediului, cu atât putem schimba mai mult în jurul nostru. Mă bucur că împreună cu Baterel am făcut echipă cu Gaşca Zurli şi anul acesta, de Ziua Pământului, le putem transmite un mesaj tuturor copiilor şi părinţilor din România: «Orice lucru măreţ începe cu un pas mic, aşadar curăţenia, colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor sunt cele mai simple obiceiuri de a păstra un mediu mai curat», a declarat Ana Maria Rădulescu, project manager Asociaţia Environ şi personajul serialului „2 minute cu Amy“.

  Ziua Pământului a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1970, iar în 2009 Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie drept sărbătoarea oficială a Planetei Pământ, ca expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate durabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde. Tema din acest an a Zilei Pământului a fost „Restore the Earth“.● ENVIRON

  Asociaţia Environ este o organizaţie nonguvernamentală şi nonprofit, înfiinţată în 2007, care are ca obiectiv responsabilizarea producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice în ceea ce priveşte colectarea şi reciclarea acestor produse la finalul ciclului de viaţă. „Baterel, Eroul Reciclării“ şi serialul „2 minute cu Amy“ sunt cele două proiecte de educaţie ecologică pentru copii pe care Environ le organizează constant în ultimii ani. Gaşca Zurli este cea mai îndrăgită trupă pentru copii din România, iar spectacolele şi proiectele pe care le derulează au scop educativ – educaţie prin joc şi joacă.

  environ4 193 bun

  Publicitate

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  „Deșeurile umanitare“ vin în valuri spre România

  Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au început o amplă serie de controale în vamă, blocând intrarea în țară a...

  Mai multe articole