20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  GreenPoint Management și-a prezentat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021

  Adela Lazăr, președintele GreenPoint Management

  GreenPoint Management este singura organizație de implementare a responsabilității extinse a producătorilor (OIREP) care își publică Raportul de sustenabilitate, iar acum o face pentru al patrulea an consecutiv. Deși nu are o obligație legală, GreenPoint Management raportează în mod voluntar, transparent și structurat performanțele de sustenabilitate ale companiei, precum și impacturile pe care aceasta le are asupra mediului, societăţii şi întregului lanţ economic din care face parte.• ecologic

  v10 Raport sustenabilitate GreenPoint 2021 1

  Cu o cotă de piață de 17%, GreenPoint Management este liderul din România al implementării Responsabilității Extinse a Producătorilor din domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 138.465.750 lei și un profit brut de 2.712.635 lei.
  Cu un personal de 41 de angajați și în pofida provocărilor generate de pandemie, în 2021 GreenPoint Management a reușit să gestioneze peste 285.000 tone deșeuri de ambalaje, înregistrând o creștere de 12,31% față de anul anterior.
  Adela Lazăr, președintele GreenPoint Management, a fost cea care a susținut necesitatea realizării unui raport anual de sustenabilitate. „Ne bucurăm să lansăm cel de-al patrulea raport de sustenabilitate al GreenPoint Management, aferent anului 2021, fiind în continuare prima și singura organizație de profil din România care își asumă să prezinte corect și concret impactul pe care îl au activitățile sale asupra economiei, industriei, mediului înconjurător și societății. Este al patrulea an consecutiv în care expunem în mod transparent tuturor partenerilor noștri rezultatele pe care le-am înregistrat, în conformitate cu standardul internațional de raportare nefinanciară Global Reporting Initiative (GRI).
  Ne mândrim cu faptul că este al doilea an consecutiv în care GreenPoint Management este premiată pentru sustenabilitate cu distincția Silver Recognition în cadrul celui mai important demers privind sustenabilitatea corporativă din România, ceea ce ne confirmă încă o dată că eforturile noastre susținute ne conduc spre cele mai bune rezultate.
  Sustenabilitatea reprezintă capacitatea de a răspunde nevoilor prezentului fără a compromite posibilitățile generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Alături de 41 de colegi motivați intrinsec și pasionați, am reușit și în anul 2021 să facem pași importanți în direcția schimbării mentalității populației cu privire la deșeuri și să creăm un nucleu al evoluției în domeniul în care activăm.
  Echipa este motorul acestei organizații și împreună ne-am asumat prin expertiză, transparență totală, integritate, responsabilitate și conștiința lucrurilor bine făcute să aducem valoare adăugată businessului și să facem cu adevărat pași importanți în tranziția spre economia circulară“, a declarat Adela Lazăr.

  Dan Ceausescu
  Dan Ceaușescu, directorul executiv al GreenPoint Management

  Economie circulară

  În 2021 GreenPoint Management a îndeplinit în totalitate obiectivele de mediu pentru toți partenerii săi, a gestionat 285.282 tone deșeuri de ambalaje, a lucrat pentru 336 de clienți și a colaborat cu 118 unități administrativ-teritoriale (UAT), 27 asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI) și 173 prestatori de servicii pentru îndeplinirea obiectivelor de reciclare ale producătorilor.
  Cooptat relativ recent în echipa de conducere a GreenPoint Management, directorul executiv Dan Ceaușescu este un cunoscut specialist în domeniul economiei circulare și un susținător al implicării active a comunităților locale în acest nou model economic.
  „Compania noastră este încântată că se poate implica alături de partenerii săi în acțiuni de sustenabilitate menite să sprijine comunitatea locală și să protejeze mediul înconjurător. De la an la an creștem numărul proiectelor de educare și conștientizare a publicului și de sporire a gradului de recuperare a deșeurilor de ambalaje. În mod tradițional, societatea modernă s-a bazat pe sisteme liniare, în care resursele sunt extrase din natură, prelucrate și transformate în produse care după utilizare sunt eliminate, devenind deșeuri. În ultimele decenii, pe măsură ce utilizarea mai eficientă a resurselor a devenit o necesitate, încurajarea întreprinderilor și consumatorilor să reducă, să reutilizeze și să recicleze deșeurile este o misiune obligatorie în orice tip de activitate. Acum accentul se pune pe adoptarea unei economii pe model circular, în care deșeurile unui ciclu economic devin resursele unui alt flux“, a declarat Dan Ceaușescu.

  Recunoaștere

  Big Belly Timisoara 6

  Anul 2021 a însemnat pentru GreenPoint Management nu numai îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus, ci și recunoașterea activității sale. Proiectele derulate de organizație alături de Coca-Cola HBC, Penny și Carrefour au fost premiate la cea de-a IX-a ediție Romanian CSR Awards.
  Proiectul „Eco-Bon“ organizat de GreenPoint Management împreună cu Coca-Cola HBC și Penny România a câștigat locul I în categoria Mediu. Campania „Plata cu PET“ organizat de Carrefour alături de GreenPoint Management a obținut locul al III-lea la aceeași categorie.
  În cadrul Community Index 2021 dezvoltat de Agenția The Azores Sustainability & CSR Services proiectul „ECO-BON“ inițiat de Coca-Cola HBC, la care GreenPoint Management a fost partener alături de Penny și Dorna, a fost distins cu Gold Recognition la categoria Mediu – Deșeuri.
  La Forumul de Sustenabilitate Index 2021 GreenPoint Management a obținut cel mai important premiu de sustenabilitate oferit de Grupul Coca-Cola HBC partenerilor săi, Big Belly fiind apreciat ca un proiect excepțional pentru componenta de inovație și rolul infrastructurii de colectare separată.
  GreenPoint Management a primit pentru al doilea an la rând şi distincția Silver Recognition pentru sustenabilitate în cadrul celui mai important demers privind sustenabilitatea corporativă din România, CSR Index 2021. Compania se mai mândrește şi cu un alt premiu foarte important pe care l-a primit în 2021: Silver medal – EcoVadis Rating. EcoVadis oferă soluții de vârf pentru monitorizarea sustenabilității în lanțurile globale de aprovizionare.