20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Infrastructura de apă și apă uzată

  Sursa foto: Agerpres

  Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică ghidurile de finanțare prin PNRR pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare.
  La localitățile cu peste 2.000 de locuitori lucrările de extindere a rețelelor de apă și apă uzată au o alocare de 780 milioane euro, „inclusiv partea de supracontractare, care reprezintă 30% față de bugetul aprobat prin PNRR; ne luăm această măsură de siguranță pentru a avea o absorbție totală. Rata de finanțare este de 100%, autoritatea locală nu trebuie să vină cu cotă parte“, a precizat Tánczos Barna, ministrul Mediului.
  UAT-urile cu mai puțin de 2.000 de locuitori au alocate 260 milioane euro, iar pentru construirea de rețele noi pot accesa fonduri și prin programul Anghel Saligny sau POIM.
  La proiectele care vor obține un punctaj de peste 80 de puncte contractarea se va face imediat. În comunitățile mai mici de 2.000 de locuitori proiectele vor fi punctate suplimentar acolo unde există situri Natura 2000 sau parcuri naturale, întrucât prin existența rețelelor de colectare a apelor uzate se protejează și apele subterane și supraterane din zonă.• ecologic

  Newsletter Ecologic