20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Investiții de peste 16 miliarde euro în dezvoltarea sectorului energetic

  Sursa foto: Agerpres

  Guvernul a analizat pe 10 ianuarie a.c. o­por­tunitățile de finanțare în valoare de peste 16 miliarde euro de care România ar putea be­neficia până în 2030 pentru a-și dezvolta sec­torul energetic în tranziția către o economie care să respecte mediul și să combată e­fec­tele schimbărilor climatice.
  Țara noastră poate utiliza aceste fonduri din PNRR și Fondul de Modernizare pentru in­ves­tiții în mai multe domenii, cum ar fi: pro­ducția de energie regenerabilă, înlocuirea cărbunelui, energia nucleară, biocombustibili, cogenerare sau modernizarea infrastructurii ener­getice. Beneficiarii investițiilor vor fi in­clusiv comunitățile locale, care vor putea accesa fonduri pentru modernizarea și extinderea rețelelor de termoficare.
  Premierul Nicolae Ciucă a cerut prioritizarea creării unor capacități proprii de producție a componentelor necesare proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile, a­ceastă abordare urmând să aducă beneficii e­conomice importante și să creeze noi locuri de muncă în domenii tehnologice de viitor. România are deja o pondere ridicată a energiei regenerabile, care reprezintă 40% din canti­tatea totală de energie produsă la nivel național.• ecologic

  Newsletter Ecologic