31.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
Mai mult

  Muntele de haine vechi din Atacama este vizibil din spaţiu

  Sursa foto: Twitter/SkyFi

  În deşertul Atacama un munte uriaș de haine de tot felul de la lenjerie intimă şi până la pulovere de Crăciun şi bocanci de ski a ajuns la o asemenea dimensiune încât este acum vizibil din spaţiu.

  Hainele, majoritatea fabricate în Bangladesh sau China, au ajuns în Chile după ce cetăţeni europeni sau americani care le-au cumpărat, le-au purtat (mai mult sau mai puţin) şi apoi le-au aruncat. De aici hainele sunt preluate de reţele de trafic de deşeuri care trimit deşeurile în ţările sărace din întreaga lume, inclusiv în Chile.

  Atacama este cel mai uscat deşert din lume, un loc mirific care a ajuns acum o mare groapă de gunoi pentru resturile fenomenului „fast fashion“.

  În data de 10 mai a.c. o fotografie de înaltă rezoluție realizată prin satelit a hainelor aruncate în deşertul Atacama a fost postată pe un blog de SkyFi, dezvoltatorul unei aplicații pentru fotografii și videoclipuri prin satelit.

  „Imaginea din satelit din deșertul Atacama, dimensiunea grămezii de haine și poluarea pe care aceasta o provoacă sunt vizibile din spațiu, ceea ce arată în mod cât se poate de clar că este nevoie de schimbări majore în industria modei. Misiunea noastră, de a face datele de observare a Pământului ușoare și transparente, este vitală pentru identificarea unor probleme ca aceasta. Cu aplicațiile noastre web și mobile oricine poate accesa imagini din satelit pentru a confirma informaţiile și a vedea lumea dintr-o nouă perspectivă“, au declarat reprezentanţii SkyFi.• ecologic

  Newsletter Ecologic