20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Pactul Verde European: 433 propuneri de proiecte

  Sursa foto: Uniunea Europeană

  Apelul de proiecte lansat de Agenția de Cercetare a Comisiei Europene a înregistrat 433 de propuneri în valoare totală de 3 miliarde euro. Suma este de 29 de ori mai mare decât bugetul de 104 milioane euro al acestui apel şi de trei ori mai mare decât cuantumul alocat tuturor apelurilor prevăzute pentru Green Deal, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

  Tema „Testarea şi demonstrarea de inovații sistemice în sprijinul Strategiei «De la fermă în farfurie»“, cu cel mai mare buget (74 milioane euro) a atras 260 de propuneri în valoare de 2,3 miliarde euro. La tema „Mări şi oceane transparente: pentru un geamăn digital al oceanului“ la care sunt alocate 12 milioane euro s-au înscris 4 proiecte ce însumează 43 miliarde euro.

  „Capacități europene pentru deliberare şi participare cetățenească referitoare la Pactul Verde“ cu un buget de 10 milioane euro a atras 52 de propuneri în valoare de 236 miliarde euro. „Schimbări comportamentale, sociale şi culturale pentru Pactul Verde“, care are alocate 10 milioane euro, a primit 117 proiecte în valoare de 655 miliarde euro. Propunerile vor fi evaluate de comisii formate din experți independenți. Anunțarea rezultatelor va avea loc în luna mai, iar proiectele vor începe din octombrie 2021.● ecologic

  Newsletter Ecologic