22.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
Mai mult

  Parlamentarii vor să interzică staționarea autovehiculelor
  cu motorul pornit

  Sursa foto: iStockphoto

  Un proiect de lege care va intra în dezabaterea senatorilor români în perioada următoare prevede interzicerea staționării autovehiculelor cu motorul pornit. Inițiatorul legii, senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, și-a justificat inițiativa prin faptul că, dacă va fi adoptată, legea va contribui la reducerea poluării aerului.

  Proiectul legislativ prevede că „nerespectarea obligaţiei de a opri funcţionarea motorului termic când un autovehicul se află în staţionare voluntară“ este sancţionată cu amendă prevăzută în clasa I de sancţiuni şi anume cu două sau trei puncte-amendă. Legea se va aplica numai în orașe și municipii, nu și în mediul rural, iar cei exceptați de la aplicarea ei vor fi autovehiculele de marfă care au aparate de refrigerare și vehiculele din construcții care utilizează echipamente hidraulice.

  În aceste condiții, folosirea încălzirii pe timpul iernii sau a aerului condiționat în lunile toride de vară nu vor mai fi opțiuni pentru cei care își așteaptă în mașini copiii în fața școlilor sau bunicii în fața spitalelor și nici pentru tinerii îndrăgostiți dornici de o aventură în mașină la ceas de seară.ecologic

  Newsletter Ecologic