37.8 C
București
joi, iunie 20, 2024
Mai mult

  PNRR: Ghidul de finanţare a Programului „Fabrici de reciclare“

  Sursa foto: Uniunea Europeană

  Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat pe 5 martie a.c. lansarea Ghidului de finanțare a programului „Fabrici de reciclare“ prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Conform calendarului propus prin PNRR, până la data de 30.06.2026 vor fi construite și puse în funcțiune 26 de instalații de reciclare a deșeurilor. Alocarea financiară acordată pentru lucrările destinate construirii instalaţiilor de reciclare a deșeurilor este de 220 milioane euro.

  Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat în cadrul unui proiect este de 8,4 milioane euro, echivalentul a 41,6 milioane lei fără TVA. Valoarea minimă eligibilă care poate fi solicitată în cadrul proiectului este de 500 mii euro, calculată la cursul euro stabilit în cuprinsul ghidului de finanțare.

  Întrucât Ghidul a fost lansat, dar încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial, iar numărul celor care s-au adresat Redacţiei ecologic pentru a afla când va fi publicat, vă prezentăm posibila formă finală a Ghidului de finanţare, subinvestiția I1.D. – Construirea instalațiilor de reciclare a deșeurilor pentru a îndeplini ţintele de reciclare din pachetul de economie circulară. ecologic

  Newsletter Ecologic