Un studiu realizat la Universitatea indoneziană Andalas, prezentat în Daily Mail, a examinat sarea de bucătărie și avertizează că aceasta conține microplastice cancerigene.
O echipă de specialiști indonezieni au detectat aproximativ 33 de microplastice într-un kilogram de sare de bucătărie, ceea ce înseamnă că oamenii înghit peste 1.140 de astfel de particule într-un an.
Autorii studiului au analizat eșantioane din 21 de mărci de sare de mare și au descoperit că fiecare conținea minuscule fragmente de plastic. „Sarea poate fi contaminată prin apa de mare de unde este extrasă care poate conține microplastice, prin materii organice și particule din nisip, dar și în timpul prelucrării“, au declarat autorii acestui studiu publicat în Global Journal of Environmental Science and Management.
Toate eșantioanele analizate conțineau microplastice cancerigene, au concluzionat autorii studiului care au identificat în aceste microplastice patru tipuri de polimeri: polietilenă (34,62 %), polipropilenă (30,77 %), tereftalat de polietilenă (15,38 %) și poliester (3,85 %).
Studiul a analizat cele mai populare mărci de sare de mare din Indonezia care sunt exportate în SUA, Singapore și Republica Cehă, potrivit companiei globale de date privind exporturile Volza.• ecologic