20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  166 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov

  Sursa foto: Agerpres

  Comisia Europeană a aprobat o contribuție de peste 166 de milioane euro din Fondul de Coeziune 2014-2020 pentru modernizarea rețelelor de apă și apă uzată din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov.

  Investițiile se referă la două proiecte care vor îmbunătăți calitatea și accesul la apa potabilă, precum și la tratarea apelor uzate în zonă.

  Lucrările privind infrastructura de alimentare cu apă includ construirea a nouă stații de tratare a apei, 1.061 km de rețele şi 40 de rezervoare noi, pe lângă repararea infrastructurii existente. În ceea ce privește apele reziduale, vor fi construite patru stații de epurare a apelor uzate, iar alte trei vor fi extinse, în timp ce 761 km de rețea nouă de canalizare vor fi construiți, iar infrastructura existentă va fi refăcută.

  Aceste investiții vor contribui la respectarea de către România a Directivei UE privind apele urbane reziduale și apa potabilă și vor crea noi locuri de muncă în beneficiul tuturor grupurilor sociale din zonă.

  „Aceste proiecte majore vor continua să îmbunătățească calitatea și disponibilitatea apei, reducând riscul de îmbolnăvire pentru oameni și îmbunătățind calitatea vieții acestora. Proiectele contribuie, de asemenea, la dezvoltarea durabilă a zonei prin promovarea biodiversității și reducerea pierderilor din rețeaua de alimentare cu apă. Încă o dată, politica de coeziune demonstrează că îmbunătățește în mod concret viața cetățenilor!”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

  Newsletter Ecologic