20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  A fi sau a nu fi ecologist…

  Sursa foto: loop-biotech.com

  Loop Biotech este o firmă din Olanda ce produce sicrie din miceliu şi cânepă care se descompun în natură doar într-o lună și jumătate. Realizarea acestor sicrie se face prin cultivarea în matriţe speciale a unor structuri asemănătoare cu sarcofagele egiptene.

  Bob Hendrikx, fondatorul firmei Loop Biotech, în vârstă de 29 de ani, a declarat că a căutat destul de mult în natură o soluţie pentru ideea sa. „Am aflat că ciupercile sunt cei mai mari reciclatori de pe planetă, așa că m-am gândit, hei, de ce nu am putea face și noi parte din ciclul vieții? Și atunci am decis să cultiv un sicriu pe bază de ciuperci“, a precizat Hendrikx.

  „Cu toții ne gândim probabil la modul cum vom fi îngropați. Şi cred că un procent mare dintre noi își doreşte ca acest ultim act să fie altfel“, a spus Shawn Harris, un american care a investit în ideea olandezului.

  În timp ce lemnul folosit la sicriele tradiționale are nevoie de zeci de ani pentru a creşte și de mulți alții pentru a se descompune în sol, sicriele din miceliu se descompun în numai o lună şi jumătate.

  În prezent, Loop Biotech are capacitatea de a „crește“ 500 de sicrie pe lună pe care le livrează în toată Europa. Prețul unui astfel de produs este de 995 euro, iar clienţii nu sunt o problemă.• ecologic

  Newsletter Ecologic