32.3 C
București
joi, iunie 13, 2024
Mai mult

  Copii din medii defavorizate au primit echipamente IT de la ECOTIC și Ateliere fără Frontiere

  Asociația Mia’s Children și copii din medii sociale defavorizate au primit 50 de echipamente IT recondiționate prin campania de donații „Dăm un byte de ajutor“ organizată de Ateliere fără Frontiere în parteneriat cu Asociația ECOTIC.

  Campania face parte din platforma Educlick a organizației Ateliere fără Frontiere, prin intermediul căreia persoane provenite din medii defavorizate pregătesc pentru reutilizare echipamentele IT colectate care apoi sunt donate către școli, ONG-uri sau instituții de învățământ care nu dispun de astfel de dotări. Donația are impact în trei zone diferite: educație, încurajarea reutilizării echipamentelor IT și inserția socio-profesională a unor persoane care întâmpină dificultăți la angajare pe piața liberă.
  Organizația Mia’s Children oferă zilnic tutorat, îngrijire și consiliere în derularea unor activități instructiv-educative, artistice, sportive, de creație și socializare unui grup de peste 40 de copii și tineri proveniți din medii sociale defavorizate, aflați în situație de risc social major.
  Nevoia de echipamente IT pentru elevii din zonele și mediile defavorizate a ieșit în evidență în contextul pandemic. Din păcate, situația nu s-a îmbunătățit și mulți copii nu au acces la echipamente IT și internet.
  „Pentru noi ca asociație care lucrează cu copii și tineri proveniți din medii defavorizate a devenit o mare problemă procurarea dispozitivelor în cantitate suficientă pentru a asigura accesul la internet și rețele de socializare fiecărui copil și tânăr, astfel încât elevii să se simtă conectați cu societatea, să poată valida legătura directă cu școala, să nu se simtă excluși, marginalizați şi defavorizați și din acest punct de vedere. În acest context deosebit de important intervine donația de laptopuri și computere făcută cu generozitate de ECOTIC și Ateliere fără Frontiere pentru copiii din Asociația Mia’s Children, cărora în acest fel li se asigură un drum spre succes, dezvoltare, implicare, sustenabilitate. Mulțumim ECOTIC și Ateliere fără Frontiere pentru modalitatea de eficientizare și reutilizare a computerelor și laptopurilor și pentru integrarea lor în procesul de educare a copiilor și tinerilor proveniți din medii defavorizate!“, a declarat Luiza Petcu, psiholog clinician și psihoterapeut la Asociația Mia’s Children.
  Pentru a continua campaniile de donații invităm companiile să predea echipamente IT vechi dar încă funcționale completând formularul de pe www.ecotic.ro.• ECOTIC

  Articol donatii 2

  Newsletter Ecologic