FEPRA International, una dintre cele mai importante organizaţii de transfer al responsabilităţilor în domeniul ambalajelor din România şi startup-ul local R-CREATE, o echipă de profesionişti care îşi propun să reducă semnificativ poluarea şi risipa folosind principiile economiei circulare, au anunţat pe 18 noiembrie a.c. lansarea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea şi aplicarea pe scară largă a soluţiilor de economie circulară.● ecologic
Parteneriatul demarează în luna decembrie a acestui an şi include crearea unei platforme digitale comune de economie circulară care asigură urmărirea şi eficientizarea resurselor fizice în fluxurile logistice, dezvoltarea unor campanii de comunicare pentru promovarea beneficiilor consumului ecologic şi sustenabil, precum şi realizarea de către R-CREATE a unui serviciu tip “reuse” personalizat pentru clienţii FEPRA.
Platforma digitală va oferi soluţii de reducere a impactului asupra mediului atât pentru companii, cât şi pentru cetăţenii care doresc să adopte un comportament responsabil şi să îşi reducă amprenta de carbon. Obiectivul proiectului este stimularea schimbării de paradigmă din economia locală şi mondială prin trecerea de la o societate de consum către o societate responsabilă în alocarea şi utilizarea resurselor, cu ajutorul măsurilor şi soluţiilor de reutilizare şi reducere a ambalajelor.
“În calitate de trendsetteri pe piaţa deşeurilor de ambalaje avem o responsabilitate în plus în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi încurajarea consumului sustenabil, de aceea ne bucurăm să punem bazele unui parteneriat strategic cu R-CREATE pentru dezvoltarea unei platforme digitale comune de economie circulară. Considerăm că în domeniul reciclării şi reutilizării avem nevoie de cât mai multe astfel de iniţiative inovatoare care au potenţialul de a produce schimbări la nivel de societate. Totodată, colaborarea cu R-CREATE reprezintă un pas firesc în evoluţia portofoliului nostru de servicii, care acum va include şi soluţii de reutilizare pentru ambalajele puse pe piaţă de producătorii şi importatorii români”, a declarat Ionuţ Georgescu, directorul general al FEPRA International.
În contextul schimbărilor legislative la nivel european prin definirea de norme şi penalităţi menite să scadă producţia de ambalaje de unică folosinţă şi să promoveze soluţiile reutilizabile, parteneriatul dintre FEPRA International şi R-CREATE deschide noi orizonturi pentru piaţa din România şi contribuie semnificativ la tranziţia ţării către o economie circulară.
“Prin asocierea între FEPRA şi R-CREATE facem un pas înainte în direcţia economiei circulare, care este zona de unde va veni următoarea schimbare de paradigmă economică în următorii ani. Interesul consumatorilor, dar şi constrângerile tot mai stricte impuse de Uniunea Europeană pentru limitarea efectelor asupra mediului pun tot mai multă presiune pe actorii economici, accelerând tranziţia spre procese sustenabile. FEPRA este un pionier în această privinţă, iar noi ne dorim să completăm gama de soluţii disponibile pentru mediul economic cu soluţiile noastre digitale care încurajează procese tip «reuse»”, a declarat Linda Vasilescu, fondator R-CREATE.●
Despre FEPRA
FEPRA International este o societate pe acţiuni destinată preluării responsabilităţii producătorilor şi importatorilor care pun pe piaţa din România ambalaje şi deşeuri de ambalaje, în vederea realizării obligaţiilor legale de reciclare şi valorificare. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.fepra.ro.
Despre R-CREATE
R-CREATE este o soluţie de împachetare creată special pentru comercianţii online, prin care ambalajele de unică folosinţă aferente livrărilor sunt înlocuite cu unele returnabile şi refolosibile. Ideea s-a născut în cadrul Impact Hub Vienna ca proiect de cercetare referitor la o soluţie de economie circulară care să aibă un efect cu adevărat relevant pentru mediu. Oamenii din spatele R-CREATE sunt profesionişti cu experienţă în consultanţă strategică, logistică, marketing, dezvoltare digitală şi cercetare ştiinţifică în fizica materialelor. Din echipa R-CREATE fac parte fondatorii Linda Vasilescu şi Adina Humă.