17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Gestionarea populaţiei de urs brun a intrat în vizorul Comisiei pentru Petiţii din Parlamentul European

  Sursa foto: WSPA International/flickr.com

  Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a anunțat pe 17 aprilie a.c. că reprezentanţii Comisiei pentru Petiţii din Parlamentul European vor veni în România la invitația europarlamentarului Loránt Vincze pentru a le fi prezentată situaţia referitoare la gestionarea populaţiei de urs brun.
  „UDMR aduce Comisia pentru Petiţii din Parlamentul European pentru a-i prezenta la faţa locului provocările legate de gestionarea populaţiei de urs brun. Unul dintre obiectivele vizitei de documentare este investigarea petiţiei prin care liderii consiliilor judeţene Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov au atras atenţia factorilor de decizie de la Bruxelles asupra problemelor cauzate de populaţia de urs brun din România. La Sfântu Gheorghe, împreună cu autorităţile locale, experţi şi ONG-uri, vom avea ocazia să arătăm cu ce se confruntă zilnic locuitorii din regiune, ce pagube şi atacuri asupra vieţii oamenilor au avut loc în ultimii ani“, a postat Tánczos Barna pe pagina lui de Facebook.
  „Ajutăm populaţia în achiziţia gardurilor electrice şi am realizat un studiu de estimare a populaţiei, pe baza căruia introducem cote de prevenţie focusate în zonele de risc. Şi aceste măsuri vor fi prezentate comisiei în cadrul vizitei“, a mai transmis ministrul.• ecologic

  Newsletter Ecologic