0 C
Bucharest
Thursday, November 30, 2023
Mai mult

  GreenWEEE investește 10 milioane euro într-o nouă fabrică de reciclare

  Compania GreenWEEE, prezentă la Buzău din anul 2009 și în Câmpia Turzii din 2017, membră a Green Group, își continuă strategia de dezvoltare printr-o investiție de 10 milioane euro pentru construirea unei fabrici noi și achiziționarea unora dintre cele mai avansate instalații de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).• ecologic

  Noua fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente e­lec­trice și electronice va fi amplasată la Buzău, pe platforma industrială Frasinu, iar construcția va demara la începutul anului viitor și va fi pe deplin operațională în trimestrul patru din 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE România va avea mai mult de 325 de angajați, iar capacitatea sa to­­tală de reciclare va crește cu 30%.
  Proiectul va fi finanțat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent și este cel mai recent dintr-o serie de in­­vestiții strategice semnificative ca parte a angajamentului Green-WEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu dezideratele UE, ce face trecerea către economia circulară și are un impact major în combaterea schimbărilor climatice.

  GWE 010 235


  „Încă din 2009 ne-am angajat să deschidem calea în crearea unei economii circulare naționale puternice, prin reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, iar fracțiile rezultate să fie folosite ca materii prime secundare în diferite industrii. Această nouă fabrică evidențiază strategia grupului nostru, și anume creșterea continuă a businessului prin investiții într-un viitor mai verde prin achiziția de tehnologii noi și moderne, contribuind totodată la reducerea poluării și la menținerea materialelor în uz“, a declarat Marius Costache, directorul ge­neral al companiei GreenWEEE.
  Referindu-se la parteneriatul cu GreenWEEE, Gyula Fatér, di­rectorul general al OTP Bank România, a spus: „în Uniunea Eu­ropeană economia circulară este corelată cu 300-380 miliarde euro din PIB, în timp ce în România se discută despre o nevoie sub­stanțială pentru a avansa în această direcție. Beneficiile pe care le aduce tranziția la un model de dezvoltare circular sunt le­gate de creșterea economică, de forța de muncă, de investiții, toate generând o creștere sustenabilă pe termen lung. În acest con­text, apreciem eforturile GreenWEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, și rămânem un partener financiar de încredere în susținerea unui business puternic și cu impact major în societatea în care trăim“.
  Din DEEE-urile colectate (echipamente frigorifice și de aer condiționat, aparate electrocasnice de mici și mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice, de telecomunicații etc.) GreenWEEE obține fracții de înaltă puritate, asimilate în e­co­nomie ca materii prime secundare, atât de necesare în contextul economic actual.
  Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, precum și prin contracte cu mari producători.

  Publicitate

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  „Deșeurile umanitare“ vin în valuri spre România

  Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au început o amplă serie de controale în vamă, blocând intrarea în țară a...

  Mai multe articole