1.2 C
Bucharest
Sunday, December 10, 2023
Mai mult

  Prima linie de reciclare a tonerelor din România

  Sursa foto: printerworldpro.com

  Wood Expert Solution a lansat la mijlocul acestui an prima instalație de tratare tonere din România, cu o capacitate de 6 tone/8 ore. Aceasta se află în București și tratează toate tipurile de tonere care conțin pulbere prin utilizarea injecției cu azot, necesară pentru a preveni o potențială explozie.

  Dacă până în prezent tonerele și cartușele de imprimantă a­jun­geau la gropile de gunoi sau în incineratoare, această soluție de tratare și reciclare reduce incinerarea acestora cu 90%. Tonerele care ajung la gropile de gunoi sau sunt aruncate la în­tâm­plare poluează mediul și riscă să ne a­fec­teze sănătatea. Pulberea, care reprezintă 10% din greutatea tonerului, este for­ma­tă din particule de plastic mai mici de 3 microni, care dacă ajung în mediu po­luează ireversibil. Colectarea separată a tonerelor cu CIP se face în centre dedicate colectării deșeurilor electrice și e­lec­tronice, iar apoi se face reciclarea, care di­minuează poluarea, reduce cantitatea de de­șeuri solide și facilitează reutilizarea materiilor prime în vederea realizării de noi produse.

  inst toner


  „Ne bucurăm că am reușit să lansăm această instalație la standarde europene, după o muncă de câțiva ani de zile. Venim astfel în întâmpinarea nevoilor de colectare și reciclare conformă la nivel național a tonerelor și sperăm ca pe termen scurt și mediu numărul celor care ajung în gropile de gunoi sau în incineratoare să scadă“, a de­clarat Horia Irimescu, directorul general al companiei Wood Expert Solution.
  Tonerele conțin o serie de materiale care se recuperează prin re­ciclare: plastic, fier, aluminiu, inox, alamă și cupru. Astfel se con­tribuie semnificativ la protecția mediului înconjurător, salvând resursele naturale prin reintroducerea materiilor prime se­cun­dare în circuitul de producție. În acest sens, Wood Expert Solution dezvoltă un proiect care să permită tran­s­for­marea pulberii din tonere în obiecte de uz casnic.
  Tonerele predate către ECOTIC sunt tra­tate și reciclate la partenerul Wood Expert So­lution. „Majoritatea operatorilor tran­sferă tonerele către valorificare ener­getică. Ce are special această instalație este modul de se­parare a fracțiilor, volumul mare procesat pe oră și faptul că 75% din greutatea unui toner ajunge să fie reciclată și nu valorifi­cată e­ner­getic. Salutăm astfel de proiecte și ne do­rim să avem un număr cât mai mare de i­ni­țiative de acest gen în rândul par­te­ne­rilor“, a declarat Sabina Pîrvules­cu, di­rec­torul operațional al organizației ECOTIC.

  Publicitate

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele știri

  Cazul de la Târgșoru Vechi modifică legi și duce la o uriașă criză a gunoaielor în Prahova

  Incidentul din județul Prahova unde comisarii Gărzii Naționale de Mediu au descoperit o rețea de „oameni de afaceri“ care...

  Mai multe articole