20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Întâlnire pe teme energetice la Ministerul Mediului

  Sursa foto: Facebook

  Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avut în data de 9 august a.c. o întâlnire de lucru cu Organizația PATRES (Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România).

  Această organizaţie reunește peste 100 de producători de energie din surse regenerabile cu putere instalată totală de aproximativ 2000 MW, care reprezintă investiții în sectorul energetic din România de aproximativ 3 miliarde euro.

  Subiectele discutate în cadrul întâlnirii au vizat oportunități de finanțare pentru producătorii de energie verde, precum și modificările legislative necesare în acest sector energetic.

  „Producerea de energie regenerabilă este o șansă pentru România și avem capacitate mare de instalare a unor astfel de sisteme. Prin programul Casa Verde Fotovoltaice, finanțăm în acest an panouri în valoare de 1,75 miliarde de lei, ceea ce va presupune o putere instalată de aproape 1 Gigawat. Acest buget poate asigura finanțare pentru aproximativ 87.000 de locuințe care vor avea panouri instalate. Ne dorim ca acest program să continue în fiecare an, astfel încât să avem astfel de surse nepoluante de energie verde pe cât mai multe case și să fim o țară cu energie din ce în ce mai verde“, a declarat ministrul Mircea Fechet, în cadrul întâlnirii.

  Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Păştinaru, i-a asigurat pe reprezentanții Organizației PATRES că instituţia pe care o conduce îi va susține în continuare în dezvoltarea proiectelor de producere a energiei regenerabile, proiecte care respectă toate prevederile legale din punct de vedere al protecției mediului.● ecologic

  Newsletter Ecologic