23.4 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Toate blocurile noi din Cluj-Napoca vor avea stații de încărcare pentru autoturismele electrice

  Sursa foto: Uniunea Europeană

  Clujul se remarcă printr-o ambiţioasă politică de reducere a poluării aerului. După ce în toamna anului trecut municipalitatea a anunţat extinderea rețelei de încărcare a mașinilor electrice prin amplasarea a 50 de stații de încărcare în cele mai aglomerate locuri din oraș, acum primăria a impus constructorilor ca la toate blocurile nou construite să amplaseze astfel de staţii.

  Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a făcut public acest anunţ la un post de radio local: „Toate blocurile noi care primesc autorizație de construire din partea Primăriei Cluj-Napoca trebuie să prevădă amenajarea de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice“. În plus „instalarea încărcătoarelor pentru autoturismele electrice reprezintă una din condițiile de eligibilitate prevăzute în programul de anvelopare a blocurilor din oraș“, a anunţat municipalitatea.

  Transportul ecologic, realizarea de spații verzi, creșterea eficienței energetice a clădirilor, amenajarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, reducerea generării de deșeuri şi colectarea separată a acestora reprezintă câteva dintre măsurile administrative pe care Primăria Cluj-Napoca vrea să le ia pentru reducerea poluării din acest oraş.● ecologic

  Newsletter Ecologic