20.5 C
București
vineri, iunie 14, 2024
Mai mult

  Metal Show & TIB 2023, un eveniment unic în România

  Sursa foto: Facebook

  Ediţia din acest an a târgului expoziţional Metal Show & TIB, care s-a desfăşurat în perioada 9-12 mai a.c., a reunit nu mai puţin de 171 de firme din România şi din alte 18 ţări. Faţă de ediţia anterioară, la târg au participat 37 de noi expozanţi, ceea ce confirmă faptul că Metal Show este în prezent cel mai important eveniment pentru industria de prelucrare a metalelor, tehnologii şi echipamente industriale, o bună oportunitate pentru un dialog direct între companii, pentru expunerea noilor tehnologii și pentru realizarea unei punți între nevoile din industrie și inovație.

  Metal Show & TIB are loc în primăvara fiecărui an și are o tradiție de lungă durată, prima ediţie fiind organizată în anul 1970. În 2019, TIB „Târgul Tehnic Internațional” şi Salonul Metalului au fuzionat pentru a forma Metal Show & TIB, cel mai mare târg tehnic și expoziție pentru industria metalurgică din România.

  În prezent târgul se concentrează pe domenii precum ingineria mecanică, ingineria electrică, electronică, automatizare, comunicații industriale și tehnologia informației, chimie și petrochimie, servicii industriale, metalurgie, tehnologie de sudare, transport, depozitare și multe altele.

  Ediţia din 2023 a Metal Show & TIB a fost un târg tehnologic pentru industria românească, concentrat pe subiecte actuale precum Industria 4.0, Smart Factory, Smart Solutions, Internet of things, interacțiunea om-mașină, Inovație și networking. Accentul principal din acest an a fost pus pe în inovație, tehnologie și tendințele din industrie care modelează industria metalurgică și sectoarele conexe acesteia.

  O prezenţă notabilă în cadrul Metal Show & TIB 2023 a fost cea a companiei As Metal, un stand la care vizitatorii au putut să constate că în România există soluţii pentru reciclarea aluminiului, preocupări reale pentru accelerarea tranziţiei către economia circulară şi investiţii substanţiale în cercetare şi inovare pentru atingerea dezideratului de zero deşeuri în producerea aluminiului.• ecologic

  Newsletter Ecologic